Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Neatcelti posmi un 400 tūkstoši skatītāju klātienē - F1 atkal nes peļņu

Juris Grīns
Juris Grīns

Neatcelti posmi un 400 tūkstoši skatītāju klātienē - F1 atkal nes peļņu
Foto: Motorsport.com

Finansu rādītāji par šī gada pirmajiem trim ceturkšņiem liecina, ka "Formula 1" pasaules čempionāts ir atguvies no pērn piedzīvotajiem zaudējumiem un atkal nes peļņu.

Tiek ziņots, ka šī gada trešā ceturkšņa F1 čempionāta ieņēmumi mērāmi 668 miljonu USD apmērā. Pirmajā ceturksnī tie bija 180 miljoni, bet trešajā - 501 miljons. Savukārt trešā ceturkšņa peļņa šogad ir 68 miljoni USD, kamēr pērn šajā ceturksnī tika piedzīvoti zaudējumi 115 miljonu apjomā.

Kā divi galvenie iemesli tiek minēti normāls sacīkšu kalendārs un skatītāju atgriešanās tribīnēs. Pērn pandēmijas dēļ sezona varēja sākties tikai jūlijā, daudzus posmus atcēla, citi pēdējā brīdī nāca vietā un līdzjutēji klātienē sacensības lielākoties nevarēja vērot. Lai gan arī šogad vairāki posmi nevar notikt tā paša iemesla dēļ, tas kļuva zināms laicīgāk un galu galā sacensību skaits ir pat rekordliels - šosezon plānots aizvadīt 22 posmus. Arī skatītāji tagad var sēdēt tribīnēs un, piemēram, ASV notikušo posmu nesen pa nedēļas nogali apmeklēja 400 tūkstoši fanu.

"Lieliski redzēt, ka līdzjutēji ir atgriezušies," Meksikā sacīja "Red Bull" komandas boss Kristians Horners. "Jau Ostinā viss atkal likās kā normālās sacīkstēs, bet mums vēl aizvien jāievēro daži protokoli, lai pasargātu pilotus un visu komandu."

F1 īpašniece "Liberty Media" arī paziņojusi, ka ir noslēgti vairāki jauni līgumi par sacensību translēšanu Āzijā.

Izmantotie resursi:
grandpx.com