Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī ātrākais slapjajā Stambulas trasē, Rasela dēļ izkar sarkanos karogus

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī ātrākais slapjajā Stambulas trasē, Rasela dēļ izkar sarkanos karogus
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

"AlphaTauri" komandas sportists Pjērs Gaslī uzrādīja labāko rezultātu Turcijas F1 posma trešajos treniņbraucienos, kas norisinājās slapjā un žūstošā trasē, bet pēc Džordža Rasela saslīdēšanas tiesneši sesiju bija spiesti pārtraukt.

Pēc tam, kad no rīta Stambulā lija, treniņa sākumā pilotiem nācās izmantot lietus riepas, bet tikai 15 minūtes vēlāk braucēji sāka mēģināt trasē doties ar pārejas tika riepām.

Pēc aizvadītām 22 minūtēm otrajā līkumā, pēc uzbraukšanas baltajai līnijai, saslīdēja un grants joslā palika Džordža Rasela "Williams" formula. Lai gan viņš neietriecās sienā, tiesneši izkāra sarkanos karogus, mašīna tika evakuēta, un pēc piecām minūtēm treniņš varēja turpināties.

Turpinājumā trase lēnām žuva, bet vairāki piloti, ieskaitot Maksu Verstapenu, Sebastianu Fetelu, Šarlu Leklēru un Ņikitu Mazepinu, piedzīvoja izslīdēšanas.

Galu galā labāko laiku 1:30.447 sasniedza Gaslī, kurš aiz sevis atstāja abus "Red Bull" pilotus Verstapenu un Serhio Peresu, bet tālāk sekoja "Ferrari" braucēji Karloss Sainss, kurš pēc jaudas agregāta maiņas Turcijā startēs no beigām, un Leklērs. Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības, kurš ticis pie jauna dzinēja un desmit starta vietu soda, noriņķoja tikai piecus apļus un palika 18. pozīcijā, kamēr Valteri Botasam devītais rezultāts.

Kvalifikācijas braucieni sāksies plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.

     [+] [-]

, 2021-10-09 15:40, pirms 3 gadiem
Reišulis 7 pirmajā braucienā 125 Prancijas tūrē