Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Prese: "Ferrari" trešdien paziņos par līgumu ar Raikonenu

Juris Grīns
Juris Grīns

Prese: "Ferrari" trešdien paziņos par līgumu ar Raikonenu
Kimi Raikonens
Foto; SCANPIX SWEDEN

Itālijas "Grand Prix" nedēļas nogalē skaļi izplatījās baumas par to, ka Kimi Raikonens nākamajā sezonā izlēmis pievienoties "Ferrari". Pēdējā informācija liecina, ka par līgumu ar somu pilotu "Ferrari" komanda paziņos jau trešdien.

Šo informāciju ļoti pārliecinošā manierē izplatīja gan televīzijas kanāls RTL, kas Formula 1 sacīkstes translē tiešraidē, gan laikraksts "Bild" un pat izdevuma "Auto Motor und Sport" pārstāvis Mihaels Šmits, kurš, iespējams, ir uzskatāms par cienījamāko korespondentu pasaules čempionātā.

Tiek ziņots, ka "Ferrari" prezidents Luka di Montedzimolo šo trešdien Maranello informēs Felipi Masu par to, ka viņa pakalpojumi vairs nebūs nepieciešami.

Tas daļēji izskaidro "Ferrari" pirmā numura Fernando Alonso dažkārtacīm redzami slikto noskaņojumu pēdējās nedēļās, jo tagad par viņa komandas biedru kļūs ļoti spēcīgais Raikonens, kurš noteikti nevēlēsies kļūt par spāņa "ieročnesēju". "Bild" ziņo, ka paziņojums par Raikonena pievienošanos "Ferrari" aizkavējas, jo somu pilota menedžeris Deivids Robertsons ir slims ar vēzi un šobrīd ārstējas ASV.

"Der Spiegel" tikmēr pat noskaidrojuši, kas Raikonenam maksās aptuveni 20 miljonus eiro sezonā lielo algu - daļēji tas būs sponsors "Santander", kas komandā ieradās kopā ar Alonso, bet daļēji - ilggadējais "Ferrari" sponsors "Shell".

Tomēr tas vēl nav viss, jo Alonso par jaunā konkurenta ierašanos "Ferrari" esot tik nelaimīgs, ka pieļauj iespēju pāriet uz "Lotus" vienību, kurā Raikonens startē šobrīd, vēsta "Bild" un "Welt". Turpat teikts, ka tādā gadījumā "Lotus" atkal, vismaz tehniski, varētu kļūt par "Renault" rūpnīcas komandu, kurā Alonso savulaik jau startēja un izcīnīja divus F1 titulus.

Tikmēr turpat situācijā ir iesaistīts arī Niko Hilkenbergs, kurš, pēc minēto preses izdevumu vārdiem, pavisam noteikti nepaliks "Sauber" komandā. Vācietis 2014. gadā plāno kļūt vai nu par "Ferrari" pilotu, ja šajā komandā atbrīvojas vieta, vai arī parakstīs līgumu ar "Lotus". Viss atkarīgs no tā, vai Raikonens patiešām nomainīs komandu un, ko šādā situācijā darīs Alonso.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -2 [+] [-]

, 2013-09-09 17:40, pirms 11 gadiem
cerams nakosgad par titulu cinisies Kimi un Lewis ! Sitie 2 "liideri" man ir apnikushi ! viens iet pec 4 titula bet veljoprojam kko niid un chiikst ! otrs paarmiizis ka nakoshgad bus specigs komandasbiedrs .

  -2 [+] [-]

, 2013-09-09 17:42, pirms 11 gadiem
ha ha ha,ko es teicu jau pirms meenesha???

     [+] [-]

, 2013-09-09 17:45, pirms 11 gadiem
Neloģiski no Ferrari puses, kur nu vēl maksāt viņam 20 mil. gadā, bet labprāt redzētu Alonso - Kimi vienā komandā.

  -2 [+] [-]

, 2013-09-09 17:45, pirms 11 gadiem
Man liekas,ka Kimi varetu but nr.1

  -4 [+] [-]

, 2013-09-09 17:49, pirms 11 gadiem
Nu te buus tas pats variants kaa RB...."TIPA" komanda iztureesies pret abiem vienaadi,bet taa kaa Santander maxas algu Raiko,tad vinjam ir skaidrs,kas Ferraros ir 1 nr....ne jau Spaanju banka buutu ar mieru maxaas algu,lai shis njem un atstaaj Alonso 2.vietaa

  +4 [+] [-]

, 2013-09-09 17:55, pirms 11 gadiem
Domāju, ka šādā gadījumā Fernando pāries uz Lotus (Renault?), jo viņš diez vai gribēs būt komandā ar kādu tikpat spēcīgu (ja ne spēcīgāku) pilotu. Kimi aizgāja (atlaida), jo vajadzēja vietu Fernando, tagad varētu būt reverse

Un ar Kimi kopā visticamākais ka būs Hulkenbergs.
Un Alonso ar Grožānu (Maldonādo?) Lotus rindās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-09-09 18:14, pirms 11 gadiem
njaaa..ja abi brauks vienā koandā, tad Alonso gan daudz čīkst'res,kā tas bija,kad debitants hamis viņu sāka nest cauri,ka Alonso sāka čīkstēt,ka redz, viņš esot PČ un viņam vajag lielākas priekšrocības kā Hamim pffff

  +1 [+] [-]

, 2013-09-09 18:35, pirms 11 gadiem
Alonso Lotus??? Kas viņi slimi, kas viņam maksās to lielo algu, ja nu vienīgi Santarder arī pāriet pie Lotus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-09-09 22:08, pirms 11 gadiem
army1005 rakstīja: vai tad nu Alonso tā uzreiz skries prom... var taču pabraukt vienā komandā ar Kimi, būtu interesanti. Starp citu Kimi jau nav nemaz tik ļoti biedējošs jo cik atceros kad brauca Ferrari viņš nemaz tā nevarēja iekabināt tobrīd nomināli otrajam pilotam Masam. un Alonso par Masu jau izteikti spēcīgāks
Tobrīd otrais pilots vēl nebija atrāvies ar atsperi pa galvu un bija pat 10 sekunžu čempions. Kas notika pēc tam, visi zinam.

  -1 [+] [-]

, 2013-09-09 22:40, pirms 11 gadiem
Lohu amigo, atkal varēs psihot ka nebūs nr1

     [+] [-]

, 2013-09-09 23:30, pirms 11 gadiem
Izcili. Spāņu Santander maksās, lai tautieti un "labāko pilotu" izēstu no pašreizējās komandas. Būtu laiks tā kā beigt karjeru, citādi sanāks liels nesmukums.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-10 02:28, pirms 11 gadiem
Fetelis ir pārāk gļēvs, tā kā nešaubos, ka čīkstošais Pirksts bimbāja Horneram, Marko un Matešicam krokodila asaras uz pleca, lai tikai Kimi nenonāktu Red Bull.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-10 13:25, pirms 11 gadiem
Un atkal Alonso ies laimi meklēt? Tā viņš aizgāja no McLaren un mētājās apkārt, tagad ies prom no Ferrari Ja būtu baigais nazis, tad diez vai tā būtu jāmētājās. Starp citu, Šūmis pārejot uz Ferrari arī netika pie titula pirmos 5 gadus, Alonso tas pats stāsts pagaidām! Iespējams jāšagaida nākamais gads!

Bet nu jā, Raikonens nebūs tas, kurš upurēs savu starta vietu vai sacīksti, lai Alonso tiktu augstāk. Raikonens tik viegli nelaidīs garām un arī netaisīs aizvēju, lai Alonso varētu uzstādīt labāku apļalaiku! Protams, viss pie noteikuma, ja Alonso cīnīsies par titulu un Raikonenam nebūs vairs izredzes.

Būtu interesanti, ja saliktu kopā abas primadonnas Fetelu un Alonso, varētu abi činkstēt par priekšrocībām Kaut gan Fetels jau ir ātrāks par Marku, bet tur jau arī komandas nostājā atšķirība!

     [+] [-]

, 2013-09-10 20:38, pirms 11 gadiem
beidzot Kimi atgriezhas "ferrari" uraaaaa