Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Gaslī: "Vadošās komandas ir kā no citas planētas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gaslī: "Vadošās komandas ir kā no citas planētas"
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

Lai gan šogad ieviesto tehnisko noteikumu mērķis bija izlīdzināt spēku samērus "Formulā 1", realitātē vadošās komandas ieguvušas vēl lielāku pārsvaru, nekā tas bija novērojams pērn, uzskata Pjērs Gaslī.

Pagājušajā sezonā pa vienai uzvarai izcīnīja arī Estebans Okons no "Alpine" komandas un Daniels Rikjardo no "McLaren", kamēr pārējās uzvaras savā starpā sadalīja "Mercedes" un "Red Bull" vienību piloti. Šogad izteikti ātrākās ir "Ferrari" un "Red Bull" vienības, kurām tuvojas "Mercedes", taču pārējās ievērojami zaudē. No citu komandu sportistiem, pirmo septiņu posmu laikā tikai "McLaren" braucējs Lando Noriss kāpis uz pjedestāla, visus pārējos "Top 3" rezultātus guvuši trīs vadošo komandu pārstāvji.

"AlphaTauri" braucējs Pjērs Gaslī uzskata, ka pagaidām jaunie noteikumi cerēto rezultātu nav devuši.

"Es domāju, ja paskatāmies ceturto līdz pēdējo vietu, tad mēs visi esam sagrupējušies, bet pirmais trijnieks atrodas savā pasaulē," intervijā "RMC Sport" sacīja Gaslī. "Pat pagājušajā gadā es bieži biju sajūsmā, jo varēju pārspēt "Ferrari" kvalifikācijā, dažreiz arī "Red Bull", dažreiz "Mercedes". Bija radies iespaids, ka pirmās trīs komandas bija ātrākas, bet viņi nebija kā no citas planētas. Šogad? Šogad tā ir. Tikai Valteri Botass reizēm spēj iejaukties, citādi mēs faktiski cīnāmies par septīto vietu. Un tas ir skumji, jo mērķis bija samazināt atstatumus starp komandām."

Gaslī atzīst, ka vadošo komandu piloti kvalifikācijā var atļauties kļūdīties un nezaudēt īpaši daudz starta vietas: "Šodien ir tā - ja ar "Ferrari" vai "Red Bull" mašīnu izbrauc no trajektorijas, tāpat kvalificēsies pirmajā sešiniekā. Bet vajadzētu būt tā, ka, ja tu cīnies par pole position un pieļauj kļūdu, tev būtu jāpaliek pēdējā vietā. Ceru, ka ar šiem noteikumiem spēku samēri tomēr laika gaitā nedaudz izlīdzināsies."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Formula 1 News & Updates Grandpx.news

     [+] [-]

, 2022-06-09 12:29, pirms 2 gadiem
Diemžēl jāpiekrīt.
Vēlētos redzēt visas 10 komandas cīnāmies par pjedestālu.
Manuprāt, tas nav sasniedzams, ja katra komanda izgatavo savas detaļas un komponentes, katrai ir sava infrstruktūra utt.
Carams, ka kādreiz to piedzīvosim.