Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Peress sodīts par sadursmes izraisīšanu ar Masu, piloti savainojumus nav guvuši

Juris Grīns
Juris Grīns

Peress sodīts par sadursmes izraisīšanu ar Masu, piloti savainojumus nav guvuši
Felipes Masas avārija Monreālā
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Mekskāņu autosportists Serhio Peress saņēmis piecu starta vietu sodu uz nākamo F1 posmu par sadursmes izraisīšanu ar Felipi Masu Kanādas "Grand Prix" pēdējā aplī.

Jau vēstīts, ka sadursme "Force India" un "Williams" pilotu starpā notika pirms pirmā līkuma, kad Masa no aizmugures lielā ātrumā aizķēra Peresa mašīnu, kā rezultātā abi izlidoja no trases. Tikai par mata tiesu no nekontrolējamās Masas formulas izdevās izvairīties Sebastjanam Fetelam.

Tiek ziņots, ka Masa, iestriecoties riepu nožogojumā, saņēmis 27 G lielu pārslodzi. Ņemot vērā avārijas nopietnību, abi braucēji uz vietas tika pārbaudīti, bet uzreiz pēc tam nogādāti slimnīcā sīkākai izmeklēšanai. Abi viņi bez savainojumiem atlaisti mājās, bet dažas stundas pēc sacīkšu beigām tiesneši sprieda, ka Peress īsi pirms avārijas mainījis trajektoriju, kā rezultātā vainojams šajā sadursmē.

"Biju viens no ātrākajiem, tādēļ esmu zaudējis daudzus punktus," pēc avārijas sacīja Masa. "Varu priecāties, ka tas neradīja nekādas problēmas veselībai, taču esmu sarūgtināts par notikušo. Tāpat esmu sarūgtināts par to, ka vajadzēja iebraukt boksos, jo pretējā gadījumā tā būtu iespēja cīnīties par uzvaru. Taču viss tas arī pierāda, ka mums ir laba mašīna. Nākošajā sacīkstē klāsies labāk."

Jāatgādina, ka tobrīd Peress atradās ceturtajā vietā, bet Masa, ar jaunākām riepām, bija viens no ātrākajiem pilotiem trasē, un mēģināja tikt "Force India" braucējam garām. Peresam nākošajā posmā Austrijā pienāksies piecu starta vietu sods.

"Es aizstāvēju savu pozīciju, kad pirmajā līkumā tiku aizķerts no aizmugures," savu skatījumu stāsta Peress. "Trieciens bija liels, bet man viss ir kārtībā. Žēl par komandu, jo viena pitstopa stratēģija nostrādāja perfekti. Pēdējos apļos nebija viegli, jo centos apdzīt Niko Rosbergu, kurš atradās vadībā, taču, kad man radās problēmas ar elektrību, garām tika Daniels Rikjardo. Sistēmu izdevās restartēt uz pāris pēdējiem apļiem. Man bija iespēja kāpt uz pjedestāla un esmu sarūgtināts par zaudētajiem punktiem."

Tikmēr ar trim starta vietām sodīts Makss Čiltons, kurš jau pirmajā aplī izraisīja sadursmi ar komandas biedru Žilu Bjanki. Pēc veiksmīgā posma Monako, kad Bjanki izcīnīja "Marussia" komandai pirmos punktus tās vēsturē, šoreiz francūzis cīņu beidza ceturtā līkuma barjerā, pēc kā trasē devās drošības mašīna.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2014-06-09 10:51, pirms 10 gadiem
Williams ir labi

  +3 [+] [-]

, 2014-06-09 11:10, pirms 10 gadiem
Hm, godīgi sakot, esmu pārsteigts, ka sodīts tika tikai Peress. Man personiski šķita, ka Masa arī šai sadursmē nebija bez vainas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-09 13:30, pirms 10 gadiem
Pec si video Peress tiesam nedaudz palida prieksa un Massa vairs nevareja pagut uzvairities, jo bija krietni atraks, tacu es to butu vairak norakstijis uz saciksu negadijumu.
Felipe Massa - Sergio Perez Accident - 2014...

  +2 [+] [-]

, 2014-06-09 14:14, pirms 10 gadiem
Mafiozi rakstīja: Tieši tā perres iegrieza masas trajiktorijā un viņam nebija kur palikt viss godīgi bet ja ne masa atad Vettelam dirsā peres būtu ielidojis
Tad jau sods bija jādod gan rosbergam, kurš taisnēs trajektoriju mainīja vairākas reizes gan aizstāvoties pret Hamiltonu, gan pret Rikardo, Feteļš mainīja trajektoriju, kad aizstāvējās pret Massu, Perezs mainīja vienu reizi, kas ir atļauts noteikumos, un par to iedod sodu. Interesants noteikumu interpretācijas variants.

     [+] [-]

, 2014-06-09 17:04, pirms 10 gadiem
archdevil rakstīja: Tad jau sods bija jādod gan rosbergam, kurš taisnēs trajektoriju mainīja vairākas reizes gan aizstāvoties pret Hamiltonu, gan pret Rikardo, Feteļš mainīja trajektoriju, kad aizstāvējās pret Massu, Perezs mainīja vienu reizi, kas ir atļauts noteikumos, un par to iedod sodu. Interesants noteikumu interpretācijas variants.
Mainīt trajektoriju ir viens, bet piegriezt priekšā kad otrs jau blakus ir biki kas cits

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 20:46, pirms 10 gadiem
Vismaz agrāk par trajektorijas maiņu bija tikai savstarpēja noruna starp pilotiem, tas nebija ierakstīts noteikumos. Var būt tagad kaut kas ir mainījies, nezinu.

Bet Rosbergs pirmajā līkumā mainīja trajektoriju vēl vairāk, tā ka Hamiltons vispār izbrauca no trases. Peress mazliet pagrieza stūri - tīšām netīšām, to zina tikai viņš! Bet Massa jau ar bija milimetra attālumā. Es ar teiktu sacīkšu negadījums.

Čiltonam vispār iedeva sodu par to, ka šis pats sagriezās Nu tā sanāca, ka paķēra kādu līdz, ko darīt. Tik pat labi Raikonenam ar varēja dot sodu, kad viņš atpakaļejošajā līkumā pats sagriezās un mazliet jau patraucēja aizmugurē esošajam Tas tak ir smieklīgi!

Šūmja laikos sodus vispār reti deva un ja deva, tad deva par riktīgām ziepēm, viss parasti bija sacīkšu negadījums. Tagad F1 vadība ir sačakarējusi visu burvību ar savu noteikumu nebeidzamo maiņu un nekas cits neatliek, kā jaukties iekšā ar sodiem utt.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-09 21:21, pirms 10 gadiem
Totāls debīlisms. Kas tur tie tiesneši visi akli vai uzpirkti, ka nesūda neredz. Kurā nahren tur brīdī Peress piegrieza priekšā? Tas ir tīri loģiski un pašsaprotami, ka viņš drusku parāva pa kreisi, sedzās, kā to darija iepriekšējos apļos. Pats Massa riktīgi parāva pa labi un dabūja to, ko bija pelnījis. To brazīļu čīkstuli iekš F1 vienmēr esmu uzskatījis par mūžīgo sešenieku un lupatu attiecībā uz pilotēšanas māku.

     [+] [-]

, 2014-06-09 23:38, pirms 10 gadiem
man kaa MASSAS FANAM sis nau nekadas labas zinjas jo punkti ir zaudeti daudz un svarigi

     [+] [-]

, 2014-06-10 00:19, pirms 10 gadiem
Ervins21 rakstīja: Totāls debīlisms. Kas tur tie tiesneši visi akli vai uzpirkti, ka nesūda neredz. Kurā nahren tur brīdī Peress piegrieza priekšā? Tas ir tīri loģiski un pašsaprotami, ka viņš drusku parāva pa kreisi, sedzās, kā to darija iepriekšējos apļos. Pats Massa riktīgi parāva pa labi un dabūja to, ko bija pelnījis. To brazīļu čīkstuli iekš F1 vienmēr esmu uzskatījis par mūžīgo sešenieku un lupatu attiecībā uz pilotēšanas māku.
pilnībā piekrītu. tajā video, kas ir zemāk minēts komentārā, var ļoti labi redzēt, ka gan peress gan massa abi divi maina trajektorijas un massa pilnīgi nesaprotami griež virsū peresam. izskatās ari, ka peress varēja iet uz fetela apdzīšanu tāpēc sāka virzīties pa kreisi. gaidīju massas DSQ, sagaidīju pilnīgi pretējo.. bullšits!