Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kuri ir kandidāti uz Mazepina vietu F1 komandā "Haas"?

Juris Grīns
Juris Grīns

Kuri ir kandidāti uz Mazepina vietu F1 komandā "Haas"?
Foto: Motorsport.com

Lai gan Pjetro Fitipaldi nosaukts par galveno pretendentu uz Ņikitas Mazepina atstāto vietu "Haas" komandā, tās īpašnieks Džīns Hāss vēlas kādu, kuram būtu lielāka pieredze.

"Haas" komanda nesen paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar Ņikitu Mazepinu un viņa tēvam piederošo uzņēmumu "Uralkali", kas bija vienības galvenais sponsors. Uz otrajiem testiem, kas 10. martā sāksies Bahreinā, līdzās Mikam Šūmaheram jau apstiprināts testpilots Pjetro Fitipaldi, taču uz sezonu komanda šobrīd meklē kādu ar lielāku pieredzi.

"Domāju, ka mums vajadzētu kādu, kuram ir lielāka pieredze," komentējot situāciju ar vakanto vietu komandā, intervijā "Associated Press" atzina Hāss. "Tagad mums vienkārši jāskatās, kurš ir pieejams."

Lai vai kā, divkārtējā F1 čempiona Emersona Fitipaldi mazdēlu Pjetro no kandidātu saraksta izslēgt nevar. Lai gan viņš piedalījies tikai divos pasaules čempionāta posmos, kad 2020. gadā aizvietoja Romēnu Grožānu, brazīlietis jau ceturto gadu ir komandas testpilots, turklāt viņam ir plaša pieredze dažādās autosporta kategorijās, ieskaitot salonautomobiļus, formulas un izturības sacensības.

Kā ļoti reāls kandidāts tiek minēts Antonio Džiovinaci. Viņš pērn netika pie jauna līguma ar "Alfa Romeo" un šobrīd karjeru iesācis "Formulā E", taču zināms, ka sportistam nebūtu problēma lauzt līgumu, lai atgrieztos F1 čempionātā. Turklāt Džiovinaci ir saistības ar "Ferrari" rūpnīcu, kas savukārt ir "Haas" partnere tehniskajā jomā. Tagad samērā negaidīti kā potenciālie pretendenti uz brīvo vietu "izpeldējuši" pieredzes bagātie Niko Hilkenbergs un Kevins Magnusens.

Daži avoti kā potenciālos kandidātus uz Mazepina vietu min arī "Alpine" komandas rezervistu, pērnās sezonas F2 čempionu Oskaru Pjastri, kā arī "Red Bull" atbalstīto F2 pilotu Džehanu Daruvalu. Tāpat par sevi publiski atgādinājis bijušais "Haas" rezervists Luī Deletrezs. Viņš atklāj, ka jebkurā gadījumā dosies uz Bahreinu un ir gatavs kļūt par pamatsastāva pilotu.

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

  +1 [+] [-]

, 2022-03-09 12:10, pirms 3 gadiem
Apnicis krievs Mazepin par informāciju. Saucās mazpiseejs

     [+] [-]

, 2022-03-09 12:41, pirms 3 gadiem
Būtu ļoti neloģiski, ja HAAS izvēlētos Fitipaldi. Droši vien foršs džeks, bet grūti nosaukt par profesionālu autosportistu.
Ja HAAS vēlas kaut ko sasniegt - jāņem Piastri. Top līmeņa talants, kurš ir dominējis visos čempionātos, kuros startējis.

     [+] [-]

, 2022-03-09 14:36, pirms 3 gadiem
Pa lielam vienalga kas brauks dzivnieku vietā..un jebkurš būs labāks..