Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rasels: "Neviens man nav solījis, ka tieši es aizvietošu Hamiltonu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rasels: "Neviens man nav solījis, ka tieši es aizvietošu Hamiltonu"
Džordžs Rasels. Foto: Motorsport.com

Lai gan tiek plaši uzskatīts, ka tieši Džordžs Rasels kļūs par Lūisa Hamiltona aizstājēju "Mercedes" sastāvā, kad titulētais sportists izlems beigt karjeru, tagadējais "Williams" pilots atzīst, ka viņam nekādi solījumi nav doti.

2018. gada "Formula 2" čempions Rasels šogad aizvadīs trešo sezonu F1 pasaules čempionātā, turpinot pārstāvēt vājo "Williams" vienību. Pērn viņam vienā posmā bija iespēja aizvietot ar "Covid-19" saslimušo Hamiltonu "Mercedes" sastāvā, un Rasels pierādīja, ka spēja cīnīties par uzvaru. Vai kādā no nākamajām sezonām viņš kļūs par pilnas slodzes "Mercedes" komandas braucēju?

"Viņi man ir pateikuši, ka esmu daļa no "Mercedes" nākotnes, lai kad tas arī nebūtu, kad viņi uzskatīs, ka ir pienācis īstais laiks," saka Rasels. "Pagājušajā gadā man bija iespēja nogaršot, kāda ir dzīve, cīnoties par pirmajām pozīcijām, bet pašlaik koncentrējos tam, kas notiek šeit un tagad, domājot par gaidāmo posmu Bahreinā. Ja es parādīšu labu sniegumu un progresu trasē, turpinot iesākto ceļu, domāju, ka nākotnē mana iespēja atnāks, bet pašlaik es par to pat nedomāju. Un "Mercedes" vadība man neko nav apsolījusi."

Lai gan Rasels tic "Williams" nākotnei, jo vienība nonākusi jaunu īpašnieku rokās, kā arī ieguvusi jaunu vadību, nākamgad viņš varētu pieņemt lēmumu startēt kādā spēcīgākā komandā. Tomēr, ja Hamiltons līgumu vasarā nepagarinās, viņam varētu būt iespēja kļūt par "Mercedes" pilotu.

"Vispirms jāsaka, ka šogad es esmu "Williams" pilots," viņš stāsta. "Jau tagad redzu, kādas izmaiņas komandā ir notikušas. Pagājušos gadus esam bijuši pēdējā vietā Konstruktoru kausā, bet nedomāju, ka tā tas būs arī 2022. gadā. Redzu šai komandai spožu nākotni. Es esmu interesantā situācijā. Aptuveni gada vidū man būs jāpieņem ļoti interesants lēmums, bet pagaidām par to vēl nedomāju..."

Izmantotie resursi:
Motorsport Week – Your daily source of...