Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Aston Martin" komanda piecu gadu laikā sola pirmo F1 titulu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Aston Martin" komanda piecu gadu laikā sola pirmo F1 titulu
Foto: Aston Martin Racing

"Formula 1" komanda "Aston Martin", kas izveidota uz pagājušā gada ceturtās spēcīgākās vienības "Racing Point" bāzes, sola jau trīs līdz piecu gadu laikā iesaistīties cīņā par titulu. Tikmēr tās jaunais pilots Sebastians Fetels ir noskaņots vēl cerīgāk.

"Aston Martin" ir cieša sadarbība ar "Mercedes" rūpnīcas komandu, kas to apgādā ar dzinējiem un citām tehnoloģijām, tāpēc arī uzstādītie mērķi ir augsti. Jau šogad tā vēlas būt starp vadošajām vienībām, bet mazliet tālākā nākotnē iesaistīties cīņā par pirmo vietu F1 pasaules čempionātā.

"Daudz vieglāk ir pateikt, ka mēs cīnīsimies un izcīnīsim pasaules čempionu titulu, nekā to realitātē paveikt," saka komandas vadītājs Otmars Šafnauers. "Lai to sasniegtu, ir nepieciešamas divas lietas. Viena ir labs plāns, ko sākt jau šodien, līdz nonākšanai cīņā par titulu, un otra lieta ir to izpildīt. Šobrīd mēs esam plānošanas vidū. Tā izpilde noteikti paņems kādu laiku. Citas komandas mēdz apgalvot, ka tam jādod trīs līdz pieci gadi. Mēs neesam izņēmums."

Tas nozīmē, ka laika posmā no 2024. līdz 2026. gadam "Aston Martin" vēlas cīnīties par pirmajām vietām čempionātā. Lai pietuvotos mērķim, šobrīd komanda ceļ jaunu F1 rūpnīcu, kas būšot pabeigta 2022. gada beigās.

"Tas mums palīdzēs konstruēt un attīstīt mašīnu, ar ko būs iespējams cīnīties par uzvaru čempionātā, tāpēc vēl daži gadi jāpagaida," skaidro Šafnauers. "Ja runājam par nākotni, panākumi varētu nākt periodā pēc trim līdz pieciem gadiem."

Vēl optimistiskāk noskaņots ir Sebastians Fetels, kurš atgādina par jauno tehnisko noteikumu stāšanos spēkā nākamgad: "Čempionāts pamatīgi mainīsies, tāpēc laiks rādīs, kā būs. Varbūt mums nemaz nebūs nepieciešams gaidīt trīs līdz piecus gadus. Redzēsim, kā "Formula 1" mainīsies tuvākajos gados. Varbūt tagad visiem būs iespēja būt tuvāk līderiem un kāpt uz pjedestāla ne tikai tad, ja vadošie braucēji izstājas tehnisku problēmu dēļ vai avarē."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!