Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Eklstouns: "Enco Ferrāri man iemācīja, ka sports notiek uz galda, bet bizness - zem galda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Eklstouns: "Enco Ferrāri man iemācīja, ka sports notiek uz galda, bet bizness - zem galda"
Bernijs Eklstouns. Foto: Motorsport.com

Bernijs Eklstouns jau četrus gadus nevada "Formula 1" čempionātu, taču viņa karjera bijusi gara un panākumiem bagāta. Šobrīd jau 90 gadus vecais britu uzņēmējs atzīst, ka viņam pietrūkst darba, kas darīts 40 gadu garumā.

Eklstouns F1 čempionātu aizveda līdz vēl nebijušām virsotnēm, padarot to ne vien par milzīgu biznesu, bet arī piesaistot simtiem miljonus līdzjutēju visā pasaulē.

"Mans noslēpums ir mans rokasspiediens," intervijā "GQ Magazine" stāsta Eklstouns. "Cilvēki zina, ka var man uzticēties, jo darīšu tā, lai visiem būtu izdevīgi. Cilvēki daudz runā, bet vienmēr ir labāk kaut ko paveikt, nevis tikai runāt. Ja saki, ka darīsi kaut ko, tad izdari. Tas mani patiešām kaitina, kad cilvēki apgalvo, ka kaut ko darīs, tikai tāpēc, lai varētu to neizdarīt."

Eklstouns atzīst, ka "Formulā 1" pavadītajā laikā ieguvis sev gan ienaidniekus, gan labus draugus. Viņš arī atceras dažas īpašas personības, ar ko kopā strādāja pirms daudzām desmitgadēm.

"Enco Ferrāri bija ļoti īpašs un daudz man palīdzēja," stāsta Eklstouns. "Viņš man mācīja, ka sports notiek uz galda, bet bizness tiek taisīts zem galda. "Formula 1" ir "Ferrari", un "Ferrari" ir "Formula 1". Tik vienkārši. Tāpat es daudz iemācījos no Kolina Čepmena. Viņš bija brīnišķīgs, un arī ļoti ātrs."

Eklstouns no F1 vadītāja posteņa aizgāja 2017. gada janvārī, un tagad atzīst, kā viņam pietrūkst visvairāk: "Man daudz kā pietrūkst, sevišķi veikt darījumus ar dažu sacīkšu organizatoriem un trasēm. Daži no posmiem nenotiktu, ja mēs nebūtu palīdzējuši. Tāpat man pietrūkst darījumu ar lielajiem sponsoriem. Es aizvien skatos sacīkstes, un cilvēki joprojām vaicā man pēc padoma."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2021-02-09 20:20, pirms 3 gadiem
Kruts čalis ir Eklstouns! un ko tik nav pieredzējis/piedzīvojis

     [+] [-]

, 2021-02-09 22:02, pirms 3 gadiem
Tad Enco vai Enzo?🤔

     [+] [-]

, 2021-02-10 04:32, pirms 3 gadiem
Enzo, protams. Es jau vairs neņemu vērā tos nonsenss uzvārdus un utt, nav jēgas tak.