Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Ar citiem man nav sadursmju, bet ar Hamiltonu ir savādāk"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Ar citiem man nav sadursmju, bet ar Hamiltonu ir savādāk"
Foto: Motorsport.com

Makss Verstapens pēdējās divās sezonās piedzīvojis daudzas sadursmes ar Luisu Hamiltonu, taču holandiešu pilots, kurš abus šos gadus kļuvis par F1 čempionu, nespēj saprast, kāpēc tā notiek.

Visvairāk savstarpējas sadursmes abu talantīgo pilotu starpā notika 2021. gadā, taču arī pērn neiztika bez incidentiem. Brazīlijas posmā, kur Hamiltons atkal bija gatavs iesaistīties cīņā par uzvaru, viņš un Verstapens vēlreiz nesadalīja trasi. Uzvaru toreiz izcīnīja Džordžs Rasels.

"Man jābūt uzmanīgam ar to, ko saku, bet ar visiem citiem, ar ko esmu aizvadījis cīņas šajā gadā, tās bijušas smagas un agresīvas, taču nekad nav notikušas kādas sadursmes," saka Verstapens. "Ar Luisu ir cits stāsts. Un, ja godīgi, es to nesaprotu. Šogad mums nav bijis daudz savstarpēju cīņu, bet Brazīlijā tas atkal notika. Man nebija nolūka tādam iznākumam. Es tiku vainots sadursmē, un man tas nešķita godīgs lēmums. Es varētu samierināties, ja to vairāk uzskatītu par sacīkšu incidentu."

Verstapenam nav loģiska izskaidrojuma, kāpēc tieši ar Hamiltonu notiek šādas sadursmes. Viņš pieļauj, ka tas varētu būt daļēji izskaidrojams ar to, ka abi pārstāv dažādas paaudzes.

"Es nesaprotu," atzīst Verstapens."Varbūt tā ir paaudžu lieta. Varbūt manas paaudzes braucēji labāk saprot viens otru, šādās cīņās uzvedas jaukāk viens pret otru. Man nav skaidrs. Es nejūtu, ka attiecībā pret Luisu kaut ko darītu savādāk kā brīžos, kad cīnos ar citiem. Dienu pirms tam Interlagosā sprinta sacīkstē mums bija neticami spraigs duelis ar Džordžu - mēs viens otram "vērām ciet durvis", aizstāvējāmies, uzbrukām uz bremzēšanas rēķina. Tas bija aizraujoši un to pašu mēģināju darīt galvenajā sacīkstē, lai arī tur būtu līdzīga cīņa. Bet diemžēl tas nenostrādāja."

Verstapens norāda, ka ar komentāriem par Hamiltonu ir jāuzmanās, jo britu presē tie var tikt traktēti kā kritka pret septiņkārtējo F1 čempionu.

"Anglijā to ātri var sākt uztvert kā kritiku," viņš brīdina. "Es vienmēr esmu cienījis Luisu par to, ko viņš sportā sasniedzis. Taču tāpēc es arī nespēju saprast, kāpēc mēs abi nevaram cīnīties viens ar otru tā, kā to varu darīt ar pārējiem. Protams, katram šajā ziņā ir sava pieeja. Zinu, ka, piemēram, Sainss atšķiras no Rasela vai Peresa. Bet man jābūt uzmanīgam ar to, ko saku, jo tā uzreiz var tikt uztverta kā kritika un tad cilvēki sāk mani "heitot". Bet mans nodoms nav kritizēt."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs

     [+] [-]

, 2023-01-10 19:10, pirms 2 gadiem
Tāpēc, ka gribās ar stilu un pazemošanu apdzīt, bet vienmēr sanāk slikti.
Tas ir tikai normāli, ka gribās titulētāku konkurentu sagraut.