Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komandu vadītāji nosauc 2017. gada labākos pilotus

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komandu vadītāji nosauc 2017. gada labākos pilotus
Foto: EPA/Scanpix

Portāla "motorsport.com" veiktajā aptaujā noskaidrojies, ka par 2017. gada labāko pilotu F1 komandu vadītāji atzinuši Lūisu Hamiltonu, kamēr otro vietu piešķīruši Maksam Verstapenam, bet trešo - Sebastianam Fetelam.

Aptauja, kurā piedalās visu F1 komandu vadītāji, jau kļuvusi par tradīciju. Tās dalībniekiem pēc F1 punktu skaitīšanas sistēmas (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1) jānosauc viņuprāt desmit labākos aizvadītās sezonas pilotus, pirmajam no tiem piešķirot 25 punktus, otrajam - 18 utt. Balsojums ir slepens un netiek atklāts, kā kurš balsojis, lai komandu vadītājiem nezustu vēlme piedalīties aptaujā.

Par pārliecinoši labāko atzīts "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš šogad uzvarēja deviņās sacīkstēs un izcīnīja savu ceturto pasaules čempiona titulu karjerā. Komandu vadītāji viņam piešķīruši 233 no iespējamajiem 250 punktiem. Arī iepriekšējos četrus gadus Hamiltons tiks atzīts par sezonas labāko pilotu.

Par 90 punktiem mazāk tika "Red Bull" pārstāvim Maksam Verstapenam, kurš ieņem otro vietu, tāpat kā 2016. gadā. Tikmēr tikai divus punktus viņam zaudēja aizvadītās sezonas F1 vicečempions Sebastians Fetels no "Ferrari", turklāt, salīdzinot ar pērno gadu, vācietis pakāpies par divām pozīcijām uz augšu.

Pirmo piecinieku noslēdz Daniels Rikjardo ("Red Bull"), kā arī Estebans Okons ("Force India"), kurš aizvadīja pirmo pilno sezonu čempionātā un aptaujā tika iekļauts pirmo reizi. Pie sestās vietas ticis Fernando Alonso ("McLaren"), septīto pozīciju dala Kimi Raikonens ("Ferrari") un Karloss Sainss ("Toro Rosso" / "Renault"), bet pirmā desmitnieka beigās - Niko Hilkenbergs ("Renault") un Valteri Botass ("Mercedes").

2017. gada balsojuma rezultāti

VietaPilotsKomandaPunkti2016/2017
1.Lūiss HamiltonsMercedes233-
2.Makss VerstapensRed Bull143-
3.Sebastians FetelsFerrari141+2
4.Daniels RikjardoRed Bull112-
5.Estebans OkonsForce India73
6.Fernando AlonsoMcLaren65-
=7.Kimi RaikonensFerrari49-
=7Karloss SainssToro Rossi/Renault49+2
9.Niko HilkenbergsRenault47
10.Valteri BotassMercedes39-1

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-08 10:53, pirms 7 gadiem
Neredzu nekādas sajūsmas iemeslu par Verstapenu. Jā, viņš brauc agresīvi, bet tie rezultāti šogad nav bijuši tie labākie. Iespējams, tieši viņa braukšanas maniere ir bijusi vainīga pie mašīnas likstām, kas likušas tik daudzas reizes izstāties. Un ar ko Raikonens un Sainss ir labāks par Botasu???

  +1 [+] [-]

, 2017-12-08 11:12, pirms 7 gadiem
Sezonas laikā jau rakstīju, kad nereizi vien Verstapenu un Sainsu šogad sauca uz individuālām pārrunām ar Ditrihu un tehnisko komandu, pirmo par to ka neklausa inženierus un kad viņam lūdz taupīt dzinēju jo problēma vai pārslēgties ātrāk, mainīt režīnus tad viņš to nedara un vairāk kā pusē gadījumu nokāvis kārbu un motoru tieši savas vainas dēļ. Bet tā kā viņš ir mārketinga radīts peļņas avots tad nu to publiski nenoliek. Par šo problēmu arī Reno pārstāvis deva mājienu ka red bull tehniskās problēmas bieži ir Verstapena vaina. Sainzam līdzīgi bet viņam vēl aizrādīja ka pēc telemetrijas ir lēnāks, un zaudē Kvjatam (kuram reāli bija bieži hidrolikas,turbīnas u.c.ar pikotu nesaistītas problēmas). Kas interesanti un brīnos ka soorta centrs par šo pat neraksta, vēl vairāk interesants fakts atklājās ASV posmā kad Kvjatam tika iedots Sainza šasija ) kā izteicās inženieris tā ir ātrāka (tas izskaidro kāpēc vadība nebija apmierināta ar sezonas sākumu un vidu,ka ar ātrāku šasiju ir lēnāks). Te nu parādās redbull sistēmas "vienādas iespējas braucējiem" .
Runājot par verstapenu nevajag aizmirst ka iepriekšējās sezo ās čalim būtu rezultāti vājāki ja pāris izgājieni tiktu sodīti pēc noteikumiem...bet to laida gar ausīm lai gan iepriekš citus par to sodīja un soda .
Jāsaprot ka mūsdienu sports bieži ir teātris

     [+] [-]

, 2017-12-08 12:17, pirms 7 gadiem
fire rakstīja: Sezonas laikā jau rakstīju, kad nereizi vien Verstapenu un Sainsu šogad sauca uz individuālām pārrunām ar Ditrihu un tehnisko komandu, pirmo par to ka neklausa inženierus un kad viņam lūdz taupīt dzinēju jo problēma vai pārslēgties ātrāk, mainīt režīnus tad viņš to nedara un vairāk kā pusē gadījumu nokāvis kārbu un motoru tieši savas vainas dēļ. Bet tā kā viņš ir mārketinga radīts peļņas avots tad nu to publiski nenoliek. Par šo problēmu arī Reno pārstāvis deva mājienu ka red bull tehniskās problēmas bieži ir Verstapena vaina. Sainzam līdzīgi bet viņam vēl aizrādīja ka pēc telemetrijas ir lēnāks, un zaudē Kvjatam (kuram reāli bija bieži hidrolikas,turbīnas u.c.ar pikotu nesaistītas problēmas). Kas interesanti un brīnos ka soorta centrs par šo pat neraksta, vēl vairāk interesants fakts atklājās ASV posmā kad Kvjatam tika iedots Sainza šasija ) kā izteicās inženieris tā ir ātrāka (tas izskaidro kāpēc vadība nebija apmierināta ar sezonas sākumu un vidu,ka ar ātrāku šasiju ir lēnāks). Te nu parādās redbull sistēmas "vienādas iespējas braucējiem" .
Runājot par verstapenu nevajag aizmirst ka iepriekšējās sezo ās čalim būtu rezultāti vājāki ja pāris izgājieni tiktu sodīti pēc noteikumiem...bet to laida gar ausīm lai gan iepriekš citus par to sodīja un soda .
Jāsaprot ka mūsdienu sports bieži ir teātris
kurā mājaslapā bija raksīta šī informācija ko sarakstiji? Motorsport.com šito 100% nerakstija

  -1 [+] [-]

, 2017-12-08 12:19, pirms 7 gadiem
Raikonens pēc manām domām pat top 10 braucējs nebija 2017 sezonā

     [+] [-]

, 2017-12-08 12:58, pirms 7 gadiem
Nu ja seko līdzi, JamesA, Pašiem red bull, autosport un f1today uc tad atradīsi

     [+] [-]

, 2017-12-08 13:02, pirms 7 gadiem
Comon nu Raikonens visu gadu nomocījās ar riepu uzsildīšanu. Ferrari starpsezonā izmainīja stūres iekārtu un visu priekšējo balstiekārtu, un Kimi pēc šīm izmaiņām regulāri bija problēmas, ko arī pats intervijās atzina, mašīna ir vairāk Fettela vajadzībām. Arai posmos kur Kimi ar riepām daudz maz labi bija, viņam tās ātri sāka granulēties. Pieļauju ka 2018.g.viņam būs tiešām pēdējais Ferrari.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-09 03:00, pirms 7 gadiem
Maksis cik problēmu pats nav savārījis, bet šim iedod 2. vietu! Labi, viņa agresīvais braukšanas stils daudziem patīk, saprotu, bet nu jābūt robežai starp patiku un praktiku!
Un ar ko Okons, Alonso vai Hilkenbergs bijuši labāki par Botasu?! Apsmiekls!