Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Uzvar čempions Verstapens, Hamiltons pirmajā līkumā saduras ar komandas biedru

Uzvar čempions Verstapens, Hamiltons pirmajā līkumā saduras ar komandas biedru
Lūiss Hamiltons. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

LETA. Nīderlandes autosportists Makss Verstapens svētdien izcīnīja pirmo vietu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17. posmā - Kataras "Grand Prix".

Verstapens, kurš dienu iepriekš ieņēma otro vietu sprinta sacīkstē un nodrošināja sev trešo čempiontitulu, sacīksti sāka no pirmās pozīcijas. Teju visas sacīkstes garumā "Red Bull" pilots atradās pārliecinošā vadībā un finišā par 4,833 sekundēm apsteidza sprinta uzvarētāju Oskaru Pjastri no "McLaren" komandas. Savukārt trešais finišēja Lendo Noriss ("McLaren"), kurš sacīksti sāka tikai no desmitās pozīcijās un finišā no uzvarētāja atpalika 5,969 sekundes.

Jau pirmajā līkumā sadūrās "Mercedes" piloti Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons, kurš uzreiz nobrauca no ceļa un vairs nevarēja turpināt sacīksti. Arī Rasela spēkrats bija nedaudz cietis, taču viņš varēja turpināt sacensības un ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Piektais finišu sasniedza Šarls Leklērs ("Ferrari"), sesto vietu ieņēma Fernando Alonso ("Aston Martin"), septītais bija Estebans Okons ("Alpine"), astoto vietu ieņēma Valteri Botass ("Alfa Romeo"), devītajā pozīcijā bija Serhio Peress ("Red Bull"), bet labāko desmitnieku noslēdza Guaņju Džou ("Alfa Romeo").

Pēc 17 posmiem kopvērtējumā pirmajā vietā ar 433 punktiem ir Verstapens, kuram ar 224 punktiem seko Peress, bet labāko trijnieku ar 194 punktiem noslēdz Hamiltons. Konstruktoru kausā "Red Bull" uzvaru nodrošināja jau iepriekšējā posmā. F-1 2023. gada čempionātā paredzēti 22 posmi.


Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-10-08 22:21, pirms 9 mēnešiem
Diezgan dinamiska sacensība sanāca. Garlaicīgi nebija.
, 2023-10-08 22:47, pirms 9 mēnešiem
Šai trasei būtu jāpazūd no kalendāra. Braucēju veselība ir svarīgāka, postrace intervijas ir šausmīgi klausīties. Interesantumu var dabūt arī citos veidos.
, 2023-10-08 22:48, pirms 9 mēnešiem
Autor, kāpēc tieši "Hamiltons saduras ar komandas biedru", nevis "Hamiltons saduras ar Rasselu"? Clickbaits tiem, kas virspusēji seko līdzi F1?
Kopumā interesanta sacīkste. Mclaren progress sezonas gaitā ir vienreizējs, no lēnākās komandas sezonas pirmajos posmos līdz otrajai ātrākajai sezonas beigu nogrieznī
, 2023-10-08 23:16, pirms 9 mēnešiem
alexy rakstīja: Šai trasei būtu jāpazūd no kalendāra. Braucēju veselība ir svarīgāka, postrace intervijas ir šausmīgi klausīties. Interesantumu var dabūt arī citos veidos.
Money talks... nekur šī trase nepazudīs, jo nauda F1 ir svarīgāka par pilotu veselību vai trases "interesantumu"
, 2023-10-09 02:09, pirms 9 mēnešiem
Nu ko, meršu žēl, Hamiltons mazliet nokļūdījās, lai arī Rasels startā jau varēja sasisties ar Hami, tikai Hamis parāva malā...merši izskatījās ātri un noteikti sistos ar maklāreniem.

Maklareni vnk lieliski, prieks skatīties.

RBR nekas īpašs, ja neskaita Pereza nespēju.

Arī par Alfām prieks, pa ilgiem laikiem tīri labs rezultāts .

Būtu jau bijis jautrāk, ja būtu abi sarkanie, taču diez vai viņi būtu topā, jo atkal un atkal izlīdi riepu problēmas, netiek galā jau otro sezonu.

Alonso cīnās kā parasti - un kad teica, ka viņam deg mugura un pakaļa, tad komentētāji jau smēja, vai ņems un liels ūdens pudeli aiz muguras? Hm, bet tur tikai 2sek laiks , bet nu ok, labi, ka neaizdegās un ziturēja līdz galam .

Sprints bija mazliet jautrāks!
, 2023-10-09 05:39, pirms 9 mēnešiem
Kas ar Karlosu notika? Mums te šī ziņu lapele ļoti bēdīga.
, 2023-10-09 07:33, pirms 9 mēnešiem
fans81 rakstīja: Kas ar Karlosu notika? Mums te šī ziņu lapele ļoti bēdīga.
Mašīna nebija gatava startam, problēmās ar degvielas padevi.
, 2023-10-09 07:36, pirms 9 mēnešiem
alexy rakstīja: Šai trasei būtu jāpazūd no kalendāra. Braucēju veselība ir svarīgāka, postrace intervijas ir šausmīgi klausīties. Interesantumu var dabūt arī citos veidos.
Kāpēc jāpazūd, trase interesanta ar iespēju apdzīt, tas ka tā ir smaga neko nenozīmē.
, 2023-10-09 07:46, pirms 9 mēnešiem
fans81 rakstīja: Kas ar Karlosu notika? Mums te šī ziņu lapele ļoti bēdīga.
Pirms starta atklāja tehniskas problēmas ar degvielas padevi, nebija laika salabot.
, 2023-10-09 07:55, pirms 9 mēnešiem
alexy rakstīja: Šai trasei būtu jāpazūd no kalendāra. Braucēju veselība ir svarīgāka, postrace intervijas ir šausmīgi klausīties. Interesantumu var dabūt arī citos veidos.
Kas tur šausmīgs? Bija foršas intervijas pateicoties Mclaren pilotiem. Drīzak no vieglatlētikas sacensībām būtu jāpazūd garajām distancēm, maratonam. Šausmīgi skatīties, kā tur uzreiz aiz finiša līnijas sportisti uz zemes krīt un briesmīgi elpo. Tā taču nebūtu jābūt! Cīņas sporta veidos vispār ar likumu jāaizliedz pat trenēties.
, 2023-10-09 08:33, pirms 9 mēnešiem
Peress dabūja vēl 5 sekužu sodu (kopā 20s) un atkrita uz 10.vietu. Nespēj savaldīt formulu. RB nepareiza taktika priekš viņa likt startēt ar cietajām riepām, vai nu pārvērtē viņa spējas, vai liek spiedienu. Būtu ar vidējām sācis, Rasels viņu nebūtu apdzinis, daudz laika pazaudēja, pirmajā "stintā". Ja bez sodiem, tad Peresam mērķis bija būt 4.vietā. Izskatās, ka līdz sezonas beigām Verstapenam būs vismaz 2x vairāk punktu kā Peresam.

Seržantam karjera F1 slīd prom. Sacīkstes sākumā turēja līdzi Albonam, bet tad laikam fiziski neizturēja karstumu. Atlikušajos posmos viņam jāparāda rezultāti kā Albonam, lai paliktu F1.

Hulkenbergam stulba kļūda startā, bet tāpat HAAS krita atpakaļ kā parasti. Nākošajā posmā beidzot būs lieli uzlabojumi, jācer, ka dos labus rezultātus arī sacīkstēs, ne tikai kvalifikācijā. Un jāturpina cīņa ar AlfaRomeo par pazaudēto 8. vietu.

Albons ar Cunodu labi cīnījās, bet AlphaTauri līdzigi kā HAAS lēnākie.
Prieks par Alfa Romeo ātrumu, beidzot Botasam izdevās.

Gasli otrs lielākais grēkāzis aiz Peresa, bija jābūt punktos aiz Okona, bet nu tas nav kritiski sezonas kontekstā, komanda finišēs 6.vietā.

Strols nav progresējis, izskatās, ka pat vairāk atpaliek no Alonso kā sezonas sākumā. Daudzi runā/raksta/domā, ka viņam komandā vieta garantēta, kamēr vien tēvs būs komandas īpašnieks. Bet var būt ka viņam sāk prasīt rezultātus, vai arī zaudēs vietu. Tādēļ psihoja pēc kvalifikācijas un spriediena dēļ sliktāki rezultāti. Vai arī līdzīga situācija kā tenisistam Gulbim, kad tēvs sākumā visur līdzi vilkās. Jau iepriekš rakstīju, viņam pašam jāpieņem lēmums meklēt citu komandu un sevi pierādīt. Ideālais variants būtu Williams Seržanta vietā. Un Astoni beidzot varētu ielikt Drugoviču, kam potenciāls lielāks par Strolu, turklāt lai paspēj sezonu pamācīties no Alonso.
Alonso savukārt gan jau karstums uzspieda uz viņa vecumu, kā dēļ pieļāva kļūdu.

Hamiltons bija pārāk optimistisks. Pēc ātruma meršiem bija jābūt uz pjedestāla. Rasels ļoti labi atguvās.
Prieks par McLaren, bet tas, ka Norisam neļauj cīnīties ar Piastri, ilgtermiņā var atspēlēties komandai par sliktu. Pagaidām Noriss turās, vismaz ar Piastri labas attiecības.

Ferrari atkal neiepriecina.
Verstapens savā līmenī
Lānss Strols un Pjērs Gazlī. Foto: Motorsport.com

Gaslī un Strols paliks pašreizējās komandās arī nākamās F1 sezonas

"Alpine" komanda parakstījusi jaunu līgumu ar Pjēru Gaslī uz vairākiem gadiem, paturot franču F1 pilotu sastāvā. Kā zināms, komandu pēc šīs sezonas pametīs otrs braucējs Estebans Okons. Tikmēr "Aston Martin" komanda šodien nāca klajā ar paziņojumu, ka Lānss Strols turpinās startēt tās sastāvā 2025. gada sezonā un arī pēc tam.

Leklērs: "Sainss sacensību sākumā pārkāpa komandas prasību"

Lai gan "Ferrari" vienība bija instruējusi savus pilotus Spānijas GP sacīkstes sākumā taupīt riepas, Karlosa Sainsa uzbrukums komandas biedram norāda, ka viņš šo plānu ignorējis, paziņojis Šarls Leklērs.
Foto: Motorsport.com

FIA izņēmuma gadījumos ļaus startēt F1 čempionātā no 17 gadiem

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) veikusi grozījumus noteikumos. Tās paredz, ka turpmāk autosportists izņēmuma kārtā varēs saņemt atļauju startēšanai F1 pasaules čempionātā no 17 gadu vecuma.