Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Gaslī pāriet uz "Alpine", viņa vietā "AlphaTauri" startēs De Vrīss

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: Gaslī pāriet uz "Alpine", viņa vietā "AlphaTauri" startēs De Vrīss
Pjērs Gaslī. Foto: Motorsport.com

Šonakt oficiāli tika paziņots, ka "Alpine" komandas sastāvā nākamajā F1 sezonā startēs Pjērs Gaslī. Tikmēr viņa vietu "AlphaTauri" vienībā ieņems debitants Niks de Vrīss.

Kopš debijas F1 čempionātā Gaslī ir startējis tikai "Red Bull" piederošajās komandās. Jau kādu laiku nebija noslēpums, ka franču autosportists karjeru vēlas turpināt "Alpine", ko pēc šīs sezonas pametīs divkārtējais čempions Fernando Alonso. "AlphaTauri" bija gatava viņu atbrīvot, bet tikai tad, ja spētu atrast pienācīgu aizvietotāju.

Gandrīz vienlaicīgi abas komandas arī nākušas klajā ar oficiālajiem paziņojumiem. Gaslī noslēdzis līgumu uz diviem gadiem un no nākamā gada būs Estebana Okona pārinieks, bet De Vrīss aizvadīs F1 debijas sezonu un būs komandas biedrs Juki Cunodam.

De Vrīss iepriekš savā karjerā kļuvis par "Formula E" un "Formula 2" čempionu, kas skaidri apliecina viņa potenciālu. Šogad Itālijas posmā viņš "Williams" komandā aizstāja sasirgušo Aleksu Albonu un finišēja devītais, gūstot pirmos punktus. 27 gadus vecais holandietis par iespējamo sadarbību nākamajā gadā runāja gan ar šo komandu, gan "Alpine" un "AlphaTauri".

Šobrīd vēl pa vienai brīvai vietai ir tikai divās komandās. "Haas" vēl nav izlēmusi, vai paturēt sastāvā Miku Šūmaheru un apsver iespēju viņa vietā sēdināt kādu pieredzes bagātāku pilotu. Tikmēr "Williams" nav nosaukusi, kurš brauks Nikolā Latifi vietā. De Vrīss bija galvenais kandidāts, lai gan arī Šūmahers, gadījumā, ja nesaglabās vietu "Haas", varētu startēt šajā vienībā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2022-10-08 10:34, pirms 2 gadiem
Neviens Latifi tā arī neiedeva ABS necieņa pret sportistu, katrā gonkā čalis saka ka nesaprot kāpēc mašīna nebremzē kā vajag.