Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rallija leģenda Sainss kritizē "Ferrari" par nevienlīdzīgu attieksmi pret pilotiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Rallija leģenda Sainss kritizē "Ferrari" par nevienlīdzīgu attieksmi pret pilotiem
Šarls Leklērs un Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

"Ferrari" pilota Karlosa Sainsa tēvs uzskata, ka komanda abus pilotus nevērtē līdzīgi un Šarlam Leklēram visbiežāk tiek dotas priekšrocības. Pēc viņa vārdiem, tas lieliski bija redzams Itālijas GP, kur Sainss juniors bija spiests riskanti aizstāvēt savu pozīciju no komandas biedra.

Sainss Moncas trasē startēja un finišēja priekšā otram "Ferrari" braucējam Leklēram. Taču abu starpā cīņā par trešo vietu notika duelis, kas varēja beigties ar sadursmi. Sainss seniors atklāti atzinis, ka Leklēram komanda šādās situācijās parasti garantē priekšrocības.

"Savādi, ka dažreiz "Ferrari" braucēji drīkst uzbrukt viens otram, citas reizes nedrīkst, dažreiz viņiem ļauj brīvu vaļu cīnīties, citreiz nē," saka Karloss Sainss seniors. "Izskatās, ka "Ferrari" rīkojas atšķirīgi, atkarībā no situācijas. Mans dēls ir tas, kuram vienmēr jāprasa, vai viņš drīkst uzbrukt. Un Karloss vienmēr ir tas, kuram jāsaprot, kāpēc viņš nedrīkst apdzīt, ja atrodas aizmugurē. Kad aizmugurē brauc Leklērs, pozīcijas nav iesaldētas. Bet labi. Ņemot vērā, kā sacīkste beidzās, tagad varu dot priekšroku tam, ka viss notika bez komandas pavēlēm, un mans dēls kāpa uz pjedestāla."

"Ferrari" boss Frederiks Vasērs pēc Moncas posma slavēja savu pilotu, tomēr netieši norāda, ka iepriekš braucēja sniegums nav bijis gana labs.

"Esmu vairāk nekā priecīgs par Karlosu, jo viņš ir spēris soli uz priekšu," saka Vasērs. "Ne tikai kvalifikācijā un sacīkstē, bet arī tajā, kā viņš bija sagatavojies nedēļas nogalei. Jau no pirmā apļa pirmajā treniņā viņš bija tur, kur ir jābūt. Tā viņam ir laba mācība gada atlikušajai daļai."

Nebeidz rimties jau mēnešiem ilgušās baumas, ka Sainss tuvākajā nākotnē pametīs "Ferrari" un no 2026. gada būs "Audi" rūpnīcas pilots. Šobrīd "Audi" paspārnē rallijreida disciplīnā startē Sainss seniors, lai gan sakarā ar ienākšanu F1 čempionātā nākamgad Vācijas autoražotājs Dakaras rallijā piedalīsies pēdējo reizi. Sainsam līgums ar "Ferrari" ir līdz 2024. gada beigām.

Izmantotie resursi:
www.f1.lv