Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetelam par izbraukšanu trasē ar mopēdu piespriež naudas sodu

Juris Grīns
Juris Grīns

Četrkārtējam F1 pasaules čempionam Sebastianam Fetelam ir piemērots 5000 eiro sods par to, ka viņš Melburnas sacīkšu trasē pēc pirmo treniņbraucienu beigām izbrauca ar mopēdu.

15 minūtes pirms pirmās treniņsesijas beigām "Aston Martin" komandas pilots bija spiests apstāties trases malā, jo viņa "Mercedes" motoram bija radušās tehniskas problēmas. Tas notika pie desmitā līkuma, kas atrodas patālu no boksiem.

Kad noplīvoja rūtainais karogs, Fetels aizņēmās no trases darbinieka mopēdu, ar ko pa trasi izbrauca pēdējo sektoru un atgriezās pie komandas boksos. Sportists arī nebija līdz galam uzvilcis ķiveri, tāpat, sveicot līdzjutējus, dažbrīd neturējās ar rokām pie stūres. Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) paziņoja, ka pieredzējušā pilota rīcību izmeklēs.

Fetels taisnojās, ka trases darbinieks atļāvis viņam ar savu mopēdu doties trasē, bet FIA tiesneši norādīja, ka šim trases darbiniekam nebija tādu pilnvaru, ļaut viņam braukt pa trasi ar mopēdu. Līdz ar to ir pārkāpts F1 sportisko noteikumu punkts 26.7, un FIA paziņoja, ka Fetelam piemērots 5000 eiro liels sods.

Pirmajos divos šīs sezonas "Formula 1" posmos Fetels nepiedalījās dēļ saslimšanas ar "Covid-19". Savukārt šodien Melburnā otrajos treniņbraucienos četrkārtējais pasaules čempions nepiedalījās, jo viņa mašīnai nepieciešama motora maiņa. Par to gan viņam starta vietu sods pagaidām nepienāksies, jo sezonā atļauto dzinēju skaitu braucējs vēl nav pārsniedzis.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...