Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mazepina vietā "Haas" uz testiem apstiprina sastāvā Fitipaldi

Juris Grīns
Juris Grīns

Mazepina vietā "Haas" uz testiem apstiprina sastāvā Fitipaldi
Pjetro Fitipaldi. Foto: Motorsport.com

Amerikāņu F1 komandā "Haas" Ņikitas Mazepina vietā gaidāmajos testos startēs brazīlietis Pjetro Fitipaldi. Šobrīd gan vēl nav izlemts, kurš pilots sēdīsies pie mašīnas stūres sacīkstēs.

Kā vēstīts, "Haas" vienība ir sarāvusi saites gan ar savu pilotu Mazepinu, gan viņa tēvam piederošo uzņēmumu "Uralkali", kas bija komandas galvenais sponsors. Līdz ar to tagad jādomā, kurš pilots būs Mika Šūmahera komandas biedrs gaidāmajā pasaules čempionāta sezonā, kas startēs jau šomēnes.

Fitipaldi ir komandas testpilots, kurš jau 2020. gadā aizstāja toreizējo pamatsastāva braucēju Romēnu Grožānu divās F1 sacīkstēs. Vienības boss Ginters Šteiners nesen izteicās, ka Fitipaldi būs pirmā izvēle, ja Mazepins nevarēs startēt.

Tagad apstiprināts, ka Fitipaldi piedalīsies testos, kas no 10. līdz 12. martam notiks Bahreinā. Komanda uzsver, ka šobrīd lēmums izdarīts vien attiecībā uz testu braucieniem, kamēr sacīkšu pilota vieta aizvien paliek vakanta.

Jau vēstīts, ka uz Mazepina vietu pretendē arī Antonio Džiovinaci, kurš pēc pagājušās sezonas netika pie jauna līguma ar "Alfa Romeo" komandu un pašlaik startē "Formulā E".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...