Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Raikonens: "Var sanākt arī tā, ka šogad būsim pēdējie"

Juris Grīns
Juris Grīns

Raikonens: "Var sanākt arī tā, ka šogad būsim pēdējie"
Kimi Raikonens. Foto: Alfa Romeo Racing

Pieredzējušais F1 pilots Kimi Raikonens, gaidot pirmās sacīkstes "Alfa Romeo Racing" sastāvā, nespēj prognozēt, kādu vietu tā varētu izcīnīt šī gada čempionātā, jo, viņaprāt, cīņa starp tā saucamās vidējās grupas komandām solās būt ārkārtīgi cieša.

Pirmssezonas testos līdzvērtīgs sniegums ar mīkstākā sastāva riepām padevās gan "Alfa Romeo" pilotiem, gan tādām komandām kā "Renault", "Toro Rosso", "Haas" un "McLaren". Nav šaubu, ka tās visas cer iegūt vismaz ceturto vietu Konstruktoru kausā, ja pieņem, ka pirmajām trim vienībām atkal būs tāds pats pārsvars kā pagājušajā gadā.

"Es domāju, ka komanda savu darbu darīja labi jau pagājušajā gadā un tagad vienkārši turpina izaugsmi," saka Raikonens. "Tomēr nekas nav garantēts. Varam izcīnīt piekto vietu un varam palikt pēdējie. Kurš gan zina, kā būs? Domāju, ka vidējā grupā cīņas būs visai saspringtas. Tajās dienās, kad nostrādāsim labāk, būsim augstāk nekā dienās, kad savu darbu nebūsim paveikuši pietiekoši labi. Tāpēc centīsimies strādāt pēc iespējas labāk, dosimies uz pirmajām sacensībām un skatīsimies, ko varam izdarīt tālāk."

Raikonens atzina, ka testos iegūtais priekšstats par jauno "Alfa Romeo C38" modeli bijis pozitīvs.

"Mēs neesam simtprocentīgi tur, kur gribam būt, bet to pašu teiks visi," viņš teica. "Domāju, tur nav nekā negatīva. Gribam uzlabot savu ātrumu, tāpat kā visi, jo vienmēr ir lietas, ko mašīnai var uzlabot. Šobrīd nezinām, cik augstu esam, bet drīz to noskaidrosim."

Pēc Fernando Alonso aiziešanas no čempionāta, Raikonens šobrīd kļuvis par pieredzes bagātāko pilotu "Formulā 1". Savu pirmo sezonu viņš aizvadīja 2001. gadā un līdz šim brīdim startējis jau 291 sacīkstē. Somu sportista kontā 21 uzvara, 103 pjedestāli un 2007. gadā izcīnīts pasaules čempiona tituls. Viņa komandas biedrs šosezon būs itālis Antonio Džovinaci.

Izmantotie resursi:
The Most Complete Formula 1 News Blog! |...

     [+] [-]

, 2019-03-08 07:04, pirms 6 gadiem
Viņam tak Sauberā jābrauc, kāds Alfa romeo...😟😟😟

     [+] [-]

, 2019-03-08 09:22, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: Viņam tak Sauberā jābrauc, kāds Alfa romeo...😟😟😟
https://www.formula1.com/en/teams/A...

     [+] [-]

, 2019-03-08 13:55, pirms 6 gadiem
keep flying finn