Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Atklātībā nonācis Vjetnamas F1 trases plāns

Juris Grīns
Juris Grīns

Atklātībā nonācis Vjetnamas F1 trases plāns
Foto: Red Bull Racing

Jau 2020. gadā Vjetnamā plānots pirmo reizi rīkot F1 pasaules čempionāta posmu. Bija zināms, ka sacensības iecerēts aizvadīt Hanojā, bet tagad atklātībā nonācis jaunās trases plāns.

Jau iepriekš internetā bijušas pieejamas dažādas iespējamās F1 trases konfigurācijas, taču tās nav izrādījušās precīzas. Hanojas trase, kuras plānojumu šodien oficiāli prezentēja F1 čempionāts, kaut kādā ziņā atgādina līdz šim redzēto jauno ielu trašu plānus, taču tai ir izteikti daudz garo taišņu, līdz ar to šī varētu būt ļoti ātra trase.

Lai gan, spriežot pēc attēla, trasei vajadzētu iet pretēji pulksteņrādītāju virzienam, daži avoti apgalvo, ka braukšana tomēr notiks ierastajā virzienā.

"Visas ministrijas un aģentūras atbalsta ideju šādas trases izveidei Hanojā," saka Vjetnamas valdības pārstāvis Mai Tiens Dungs. "Pilsētas pārvalde ir aptaujājusi tur dzīvojošos iedzīvotājus, jautājusi, kāds ir viņu viedoklis par sacīkšu rīkošanu, un viņi visi ir izrādījuši atbalstu, jo tas palīdzēs piesaistīt tūristus."

Zināms, ka F1 sacīkšu organizēšanai nauda nāks no privātā sektora, un valsts līdzekļus tērēt nevajadzēs. Cerība ir pabeigt trasi jau uz 2020. gada sezonu.

Izmantotie resursi:
thejudge13 | F1: Daily International News...

     [+] [-]

, 2018-11-07 13:50, pirms 6 gadiem
Oficiāla prezentēšana tā kā īsti neparakstās zem "nonācis atklātībā"

  +1 [+] [-]

, 2018-11-07 14:48, pirms 6 gadiem
Apzīmējums "ierastais virziens" liekas diezgan jocīgs. It kā pretējais virziens būtu "neierasts".
No aktuālajām trasēm pretēji pulkstenim brauc Abu Dabi, Brazīlijā, Baku, ASV, Singapūrā un Japānā (abējādi). Pārējās trasēs, ieskaitot Japānu, brauc pulksteņrādītāju virzienā. Bet tas nav iemesls tās saukt par "ierasta virziena" trasēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-07 19:11, pirms 6 gadiem
Taisnes ir, apdzīšanas būs, tad jau derēs.

Vienīgi vai nav pārāk garas, ka vienkārši uz DRS aizlidos garām...

     [+] [-]

, 2018-11-07 22:31, pirms 6 gadiem
Ļoti atgādina veco, labo Adelaides trasi.
Ja pareizajās vietās ieliks DRS zonas, tad gonka būs aizraujoša. Katrā ziņā pašlaik izskatās viscerīgākā no visajām jaunajām trasēm (par Meksiku vispār nerunāsim).