Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Alonso ātrākais lietus apstākļos Suzukas trasē, Šūmahers piedzīvo avāriju

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso ātrākais lietus apstākļos Suzukas trasē, Šūmahers piedzīvo avāriju
Fernando Alonso. Foto: Motorsport Images

"Alpine" komandas braucējs Fernando Alonso uzrādīja ātrāko rezultātu Japānas F1 posma pirmajos treniņbraucienos, kas tika aizvadīt slapjā Suzukas trasē.

Spēcīgi līt sāka aptuveni pusstundu pirms treniņa, kā rezultātā visa sesija tika aizvadīta braucot pa slapju asfaltu.

Alonso veica tikai septiņus apļus, bet šādos apstākļos spēja būt pats ātrākais, labākajā mēģinājumā sasniedzot rezultātu 1:42.248. Ātrs bija arī otrs "Alpine" braucējs Estebans Okons, kurš ieņēma ceturto pozīciju. Savukārt starp viņiem iespraucās abi "Ferrari" piloti - Karloss Sainss, kurš sūdzējās par savādām skaņām no motora, un Šarls Leklērs. Viņi Alonso rezultātam piekāpās par vairāk nekā 0.3 sekundēm.

Makss Verstapens, kurš svētdien otro reizi karjerā var nodrošināt "Formula 1" titulu, ierindojās sestajā vietā. Pirmajā desmitniekā tikmēr neiekļuva neviens no "Mercedes" pārstāvjiem. Lūiss Hamiltons jau Singapūrā atzina, ka ar šo mašīnu lietus apstākļos braukt ir ļoti grūti. Viņš ieņēma 13. vietu, Džordžs Rasels palika tikai astoņpadsmitais.

Septīto rezultātu pamanījās uzstādīt Miks Šūmahers, taču treniņa beigās viņš izslīdēja no trases un ietriecās barjerā. "Haas" formulu nācās evakuēt, jo tā bija pamatīgi bojāta. Tā kā pēdējās 15 minūtēs laikapstākļi atkal pasliktinājās, viņš nebija vienīgais, kurš nenoturējās trasē. Tostarp arī abi "Ferrari" piloti pabija ārpus trases braucamās daļas, tiesa gan, viņiem viss beidzās krietni veiksmīgāk.

Arī dienas turpinājumā Suzukā gaidāms lietus. Otrais treniņš sāksies plkst. 9:00 pēc Latvijas laika.

Japānas GP pirmais treniņš

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.