Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Brauns pametīs "Mercedes" komandu un pievienosies "Honda"

Juris Grīns
Juris Grīns

Brauns pametīs "Mercedes" komandu un pievienosies "Honda"
"Mercedes" komanas formulas
Foto: AFP/Scanpix

Ross Brauns šīs sezonas izskaņā pametīs "Mercedes" komandas vadītāja posteni, lai pievienotos japāņu rūpnīcai "Honda", kas 2015. gadā kļūs par "McLaren" vienības motoru piegādātājiem, raksta vācu izdevums "Sport Bild".

Brauns jau vadīja "Honda" komandu, pirms 2009. gadā pats kļuva par tās īpašnieku, pārdēvējot to par "Brawn GP" un uzvarot gan pilotu ieskaitē, kur par čempionu kļuva Džensons Batons, gan konstruktoru kausā. Savukārt pirms 2010. gada F1 sezonas komanda tika pārdota "Mercedes", bet Brauns saglabāja tās vadītāja posteni.

"Sport Bild" ziņo, ka 58 gadus vecais Brauns par nolūku pamest "Mercedes" komandas priekšsēdētājam Nikijam Laudam paziņoja Korejas "Grand Prix" nedēļas nogalē. Par Brauna aizstājēju, pēc neoficiālas informācijas, kļūs Pedijs Lavs, kurš šogad "Mercedes" vienībai pievienojās no "McLaren".

Tieši Lava ierašanās komandā, kā arī citas izmaiņas komandas vadībā esot galvenais iemesls, kāpēc Brauns pieņēmis lēmumu pamest "Mercedes".

F1 posms Korejā "Mercedes" vienībai nebija no labākajiem. Niko Rosbergs ar bojātu antispārnu jau sacensību sākumā priekšlaicīgi bija spiests doties pitstopā, tobrīd atrodoties trešajā vietā. Finišā vācietis iebrauca kā septītais.

"Es tiešām nespēju tam noticēt," stāsta Rosbergs. "Mašīnai bija labs ātrums, bet tad antispārns pēkšņi nokrita un visapkārt parādījās dzirksteles. Tobrīd bija sajūta, ka sēžu uz zemes - patiešām nesapratu, kas notiek. Komanda man paziņoja, kāda ir situācija, jo gribēju zināt, cik slikti ir. Ja antispārns nokļūst zem mašīnas, tad tas ir ārkārtīgi bīstami, jo auto var kļūt nekontrolējams un avarēt. Kad sapratu, ka tik slikti nav, uzņēmu ātrumu un devos uz boksiem. Pjedestāls man bija garantēts un es noteikti būtu cīnījies ar Romēnu Grožānu, jo ātruma man tam pietika."

Luisam Hamiltonam tikmēr Jonamas trasē bija problēmas ar riepām un viņš, pēc sīvas cīņas ar Niko Hilkenbergu un Fernando Alonso, finišēja piektais.

"Briesmīga sacīkste," viņš neslēpj. "Mēs noteikti gribējām finišēt augstāk un bijām pelnījuši labāku vietu. Lietas vienkārši nenotika mums par labu. Mašīna bija ātra, bet priekšējā labā riepa vienā brīdī visu izpostīja. Tā nedila, bet vienkārši vienā momentā bija pagalam. Riepā zuda temperatūra un ritenis sāka bloķēties, tāpēc nespēju normāli iebraukt līkumos. Ar šādu riepu bija jāiztur 10-15 grūti apļi un tas dauz lika zaudēt."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...

  -1 [+] [-]

, 2013-10-07 16:48, pirms 11 gadiem
Staigule.

     [+] [-]

, 2013-10-07 17:11, pirms 11 gadiem
Papuasam viss ir noriebies rakstīja: Staigule.
Es gan ta neteiktu, no Mercedes vinu, ka latviesis saka lenam izeda,ar Honda vinam bija laba sadarbiba, ka ari civilizeti skiras izperkot F-1 komandu. Sads slolis liecina ka Honda apsver ari kadreiz atjaunot F-1 komandu, buvejot no nulles vai noperkot kadu kam finanses svakas tas cits jautajums.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-07 19:45, pirms 11 gadiem
Tad jau, ja bija jābrauc 10-15 grūti apļi (2 sec lēnāki kā ROS), tad varbūt vajadzēja iet boksos un lidot ar jaunām?!? Ieguvums toč būtu labāks.