Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Lotus" uzlaboto formulu atzīst par nederīgu, Raikonens sola cīnīties līdz galam

Juris Grīns
Juris Grīns

"Lotus" uzlaboto formulu atzīst par nederīgu, Raikonens sola cīnīties līdz galam
Raikonens ar pagarināto "E21" šasiju
Foto: LaPresse/Scanpix

"Lotus" komanda nolēmusi šonedēļ vairs neizmantot pagarināto "E21" šasiju, ko Kimi Raikonens izmēģināja piektdienas treniņbraucienos.

Piektdienas treniņbraucienos Raikonens ar šo auto gan sasniedza cerīgo trešo rezultātu, tomēr uzrādot tieši tādu pašu apļa laiku, kā komandas biedrs Romēns Grožāns, kurš izmantoja mašīnas veco versiju. Komandas vadība nolēmusi, ka labāk neriskēt ar iespējamām uzlabotās tehnikas problēmām, jo ātruma ziņā pagarinātais auto nav ātrāks par savu priekšgājēju.

"Domāju, ka šajā mašīnā nekā īpaša nav," secina Raikonens. "Ar to braukt ir līdzīgi kā veco auto."

"Lotus" gan nenoliedz, ka par 10 centimetriem garāko formulu vēl cer izmēģināt kādā citā trasē, jo, iespējams, tajā tomēr slēpjas potenciāls. Atgādinām, ka komanda cerēja uz šo uzlabojumu bāzes veidot savu jauno 2014. gada F1 auto, ja tie izrādīsies pietiekami labi.

Tikmēr pēc izstāšanās Beļģijas "Grand Prix" izcīņā Raikonens jau ļoti ievērojami atpaliek no kopvērtējuma līdera Sebastjana Fetela, kurš tagad jau 63 punktus priekšā. Raikonens atzīst, ka titulu šogad visticamāk neizcīnīs, taču sola cīnīties līdz galam.

"Situācija ir sarežģīta, pavisam noteikti daudz grūtāka kā pirms iepriekšējās sacīkstes," viņš secina. "Tomēr mums vēl ir iespēja, tādēļ centīsimies darīt visu un tad jau redzēsim, cik augstā pozīcijā noslēgsim sezonu. Titulu izcīnīt nebūs viegli un ļoti iespējams, ka es to neiegūšu, taču noteikti centīsimies darīt visu, lai atgūtu vismaz daļu no zaudētajiem punktiem. Sacensību atlicis vēl diezgan daudz."

Tiesa, soms nedomā, ka Moncā komandas rezultāti varētu būt ļoti augsti: "Trasēs, kurās ir nepieciešams zems piespiedējspēks, mēs neesam tie spēcīgākie. Grūti bija jau pagājušajā gadā. Arī Spā trasē pērn negāja viegli un šogad bija tas pats."

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...

  -3 [+] [-]

, 2013-09-07 12:28, pirms 11 gadiem
idioti, KIMI prom no Lotus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja