Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 sacīkšu direktors par Norisu: "Pat sešgadīgs bērns zina, kā būtu jārīkojas"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 sacīkšu direktors par Norisu: "Pat sešgadīgs bērns zina, kā būtu jārīkojas"
Lendo Noriss. Foto: McLaren Racing

F1 sacīkšu direktors Maikls Masi, runājot par Lendo Norisa rīcību Azerbaidžānas posma kvalifikācijā, atzina, ka pat sešgadīgam bērnam, kurš startē kartingā, ir saprotams, ka pēc sarkano karogu parādīšanās nekavējoties jādodas boksos. "McLaren" pilots to neizdarīja, par to saņemot starta vietu sodu.

Noriss Baku trasē kvalificējās sestajā vietā, bet saņēma trīs starta pozīciju sodu, jo laikus neiebrauca boksos, kad cīņa tika apturēta pēc Juki Cunodas avārijas. Britu pilotam bija pavisam īss brīdis, lai noreaģētu, jo tobrīd viņš atradās netālu no iebrauktuves boksos, tādēļ tiesneši to uzskatīja par vainu mīkstinošu apstākli.

"Es nejutu, ka būtu izdarījis kaut ko nepareizi," skaidro Noriss. "Situācija nebija viegla, jo mēs braucam ļoti lielā ātrumā un arī lēmums, kas būtu labākais, ko darīt šādā situācijā, jāpieņem ātri. Manuprāt, tas, ko izdarīju es, bija drošākais variants. Cik zinu, ieeja boksos var būt slēgta, un tad man prasītu, kāpēc es tur iebraucu? Nav viegli pieņem lēmumu šādā situācijā. Man nebija laika, lai aprunātos ar savu inženieri."

Tikmēr F1 sacīkšu direktors norāda, ka katram autosportistam ir skaidrs, kā šādā situācijā jārīkojas.

"Ja godīgi, no kartinga līdz pat F1 čempionātam, ir skaidrs, kas jādara, kad tiek izkārti sarkanie karogi - ir jābremzē un nekavējoties jādodas boksos," Norisu kritizē Maikls Masi. "Pat sešgadīgam bērnam, kurš pirmo reizi startē kartingā, par to nav nekādu šaubu. Tas tā ir visās autosacīkstēs, kas notiek slēgtās trasēs."

Masi arī atzina, ka Noriss saņēmis ļoti maigu sodu: "Tiesneši var piemērots jebkādu sodu, kas viņiem šķiet pieņemams, atbilstoši veiktajam pārkāpumam. Tiesneši izmanto vadlīnijas, bet šajā gadījumā viņi tomēr ņēma vērā atbildību mīkstinošus apstākļus, citādi Lendo būtu bargāks sods. Viņi uzskatīja, ka jāpiešķir arī licences soda punkti, jo tas bija sarkano karogu noteikumu pārkāpums."

Noriss bija atkritis ārpus pirmā desmitnieka, taču sacensību izskaņa viņam bija daudz veiksmīgāka un ar labu braukšanu, kā arī pateicoties konkurentu neveiksmēm viņam izdevās aizcīnīties līdz piektajai vietai finišā. Noriss ir vienīgais, kurš šogad izcīnījis punktus visos aizvadītajos sešos posmos, un kopvērtējumā viņš ieņem augsto ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...