Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Volfs: "Ierobežot lielo komandu tēriņus līdz 150 miljoniem nav iespējams"

Juris Grīns
Juris Grīns

Volfs: "Ierobežot lielo komandu tēriņus līdz 150 miljoniem nav iespējams"
Foto: lapresse/Scanpix

"Mercedes" vadītājs Toto Volfs uzskata, ka nav iespējams ierobežot lielo F1 komandu tēriņus līdz 150 miljoniem ASV dolāru (USD) gadā, kā to vēlas panākt čempionāta īpašniece, kompānija "Liberty Media".

Piektdien Bahreinā "Liberty Media" galvenie pārstāvji Čeiss Kerijs un Ross Brauns visu komandu vadītājiem prezentēja vīziju par nākotnes "Formulu 1", minot arī to, ka ir vēlme noteikt budžeta griestus, lai vienību tēriņi nepārsniegtu 150 miljonu USD.

"Mercedes" komandas boss Toto Volfs intervijā "Sky Sports" skaidro, kas šis cipars neiekļauj vairākas jomas, kurās ir papildus tēriņi, līdz ar to būtu neiespējami samazināt faktisko budžetu līdz 150 miljoniem.

"Šī summa būtu jāuztver teorētiski, jo tajā nav iekļauti izdevumi par mārketingu, pilotu algas un citas jomas," viņš skaidro. "Būdami ražotāji, mēs darām daudz ko, arī to darbu, kas iekļauj klientu komandu apgādāšanu ar dzinējiem un, kas savukārt tām nāk par labu. Līdz ar to lielajām komandām šī summa ir krietni par zemu, tomēr ir jāsadarbojas ar "Liberty", lai rastu kompromisu šajā jautājumā. Šis cipars nebūs sasniedzams, bet varbūt varam izdarīt kaut ko lietderīgu, jo visi dzīvojam vienādā finansiālajā realitātē."

Viņš turpina: "Ja pievienojam tos papildus izdevumus, kas nav ierēķināti šajos 150 miljonos, dabūjam lielāku summu, iespējams, 250 miljonus, kas vairs nešķiet tik traki. Mans galvenais uzdevums ir aizsargāt mūsu komandas struktūru un darbiniekus. Ir jāsaprot, ka mēs šeit esam ilgu laiku, tāpat kā "Ferrari" un "Red Bull", arī citas lielās struktūras. Ir jādomā, kā saglabāt šo biznesa modeli, neizveidojot citiem smagu situāciju."

Volfs arī uzslavēja "Liberty Media" par atklātību un komunicēšanu ar F1 komandām, kā rezultātā tagad tām ir daudz lielākas iespējas sniegt savu viedokli un nākt klajā ar ierosinājumiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...