Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" treniņos izmantojusi palielinātu motora jaudu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" treniņos izmantojusi palielinātu motora jaudu
Sebastians Fetels
Foto: LaPresse/Scanpix

"Ferrari" komanda piektdien notikušajos F1 treniņbraucienos Bahreinā izmantojusi īpaši palielinātu motora jaudu, līdz ar to nav jāsatraucas par tās faktisko ātrumu, paudis "Mercedes" vienības vadītājs Toto Volfs.

"Ferrari" piloti Kimi Raikonens un Sebastians Fetels ar līdzīgiem rezultātiem otrajā treniņsesijā Sahiras trasē ierindojās pirmajās divās pozīcijās, kamēr "Mercedes" braucēji viņiem zaudēja aptuveni pussekundi, bet "Red Bull" pārstāvji atpalika apmēram sekundi.

"Viņi izmantoja diezgan palielinātas jaudas motora režīmu, līdz ar to situācija nesatrauc, lai gan tas bija labs aplis no viņu puses," saka Volfs.

Jautāts par to, kā viņš var būt drošs par to, ka konkurenti izmantoja šādu režīmu, "Mercedes" boss atzīst, ka tāda veida dati komandai ir pieejami par katru sacīkšu spēkratu, kas atrodas trasē.

"Mums ir GPS dati, līdz ar to varam izsekot līdzi katrai mašīnai," skaidro Volfs. "Kad veicam datu salīdzināšanu, pēkšņi var redzēt, ka taisnēs viņi iegūst laika pārsvaru, kamēr līkumos tas joprojām ir tāds pats. Tas viss ir redzams detaļās, līdz ar to inženieri spēj diezgan atklāti pateikt, cik kurai mašīnai ir uzgriezta jauda, cik liels ir to piespiedējspēks, kāda aerodinamiskā pretestība tiek lietota."

Tikmēr Austrālijas posma uzvarētājs Fetels pēc treniņbraucieniem piektdien teica: "Melburnā mūsu faktiskais ātrums bija mazāks nekā konkurentiem un arī braukšanas sajūtas nebija ļoti labas. Šodien izmēģinājām dažus jauninājumus, galvenokārt, lai piekoriģētu mašīnas priekšējo daļu, jo Austrālijā tā nebija mūsu spēcīgākā puse. Tagad ir labāk. Redzēsim, cik ātri būsim sestdien. Domāju, ka vēl varam uzlabot sniegumu gan garajās distancēs, gan kvalifikācijas režīmā."

Izmantotie resursi:
F1Today.net