Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Koronels: "Verstapens ir vienīgais, no kura Hamiltons ļoti baidās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Koronels: "Verstapens ir vienīgais, no kura Hamiltons ļoti baidās"
Makss Verstapens un Toms Koronels. Foto: Verstappen.nl

Holandiešu autosportists Toms Koronels uzskata, ka viņa tautietis Makss Verstapens ir vienīgais "Formula 1" pilots, no kura puses čempions Lūiss Hamiltons jūtas apdraudēts. Šī iemesla dēļ brits nevēlas, lai Verstapens kopā ar viņu startētu "Mercedes" komandā.

Plaši izskanējusi neoficiāla informācija, ka Hamiltons parakstījis jaunu līgumu ar "Mercedes" uz šo gadu, saņems līdzšinējā apjoma algu, bet iegūs lielāku teikšanu, proti, varēs aizliegt komandai slēgt līgumu ar kādu pilotu, kuru viņš nevēlēsies par savu pārinieku.

"Lūiss baidās tikai no Verstapena," intervijā "racingnews365.nl" sacīja pieredzējušais Koronels, kurš pats savulaik mēģināja nokļūt F1 čempionātā, bet tālāk par testiem netika. "Makss ir vienīgais pilots, kurš viņu biedē. Makss ir vienīgais, kurš viņu var gāzt no troņa, un Lūiss to labi saprot. Viņš zina, ka tas nebūs Rikjardo vai Botass, kas viņam varētu ko izdarīt. Makss un Lūiss ir šī brīža labākie F1 piloti, tāpēc es pilnībā saprotu, ka viņš grib šādas veto tiesības."

Lai gan Valteri Botass jau vairākus gadus perfekti pilda komandas otrā pilota lomu, pārāk neapdraudot Hamiltonu, bet ļoti labi palīdzot uzvarēt Kontruktoru kausā, nav noslēpums, ka "Mercedes" ir ieinteresēta Verstapena pakalpojumos. Nav arī noslēpums, ka abas puses visai regulāri kontaktējas.

"Viņi to netur noslēpumā, ka viņus interesē Verstapens, un viņiem ir regulāra saziņa," apstiprina Koronels. "Tāpat mēs zinām, ko grib Lūiss. Viņš grib, lai kopā ar viņu brauktu Botass, nevis Makss. Viņam ir vajadzīgs tāds komandas biedrs, kurš ir tikai nedaudz mazāk labs pilots un, kurš viņu neapgrūtinās. Saprotams, ka Hamiltons negaida, lai no troņa viņu gāztu komandas biedrs. Makss šobrīd ir Lūisa galvā, un sacīkšu braucējam tas ir bīstami. Pašlaik viņam ir priekšrocības ātrākas mašīnas dēļ, bet, braucot vienā komandā, tādu vairs nebūtu. Lūiss zina, ka Makss viņu pārspētu."

Koronels uzskata, ka Verstapens ir tikpat ātrs, taču jaunāks par Hamiltonu, tādēļ ilgtermiņā būtu lielisks ieguvums "Mercedes" komandai: "Makss ir tikpat vērtīgs kā Lūiss. Viņš ir tāda paša līmeņa pilots, tikai 15 gadus jaunāks. Viņš ir nākotnes pilots, nākotnes čempions, kuram vēl priekšā gara F1 karjera. Lūiss zina, ka augstākajā līmenī tikmēr būs vairs vien dažus gadus. Tas Verstapenu "Mercedes" acīs padara vēl interesantāku."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...