Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens saņem sodu par sadursmes izraisīšanu ar Hamiltonu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens saņem sodu par sadursmes izraisīšanu ar Hamiltonu
Verstapena un Hamiltona sadursme Saūda Arābijā. Foto: Motorsport.com

Jau pēc Saūda Arābijas F1 posma finiša tiesneši piešķīruši Maksam Verstapenam desmit sekunžu sodu par sadursmes izraisīšanu ar Lūisu Hamiltonu, kas gan nav ietekmējis "Red Bull" pilota pozīciju sacīkstēs vai situāciju čempionāta kopvērtējumā.

Verstapens un Hamiltons piedzīvoja vairākus bīstamus momentus. Jau sacīkšu laikā Verstapens saņēma piecu sekunžu sodu par izbraukšanu no trases un tādā veidā gūstot priekšrocības, savukārt, kad vajadzēja atdot līderpozīciju Hamiltonam, ko viņš arī darīja strauji samazinot ātrumu, "Mercedes" pilots ietriecās viņa formulas aizmugurē.

Sacensību oficiālais video apskats: https://www.youtube.com/watch?v=vRh...

"Es nesaprotu, kāpēc viņš pēkšņi tik strauji nospieda pa bremzēm," pēc finiša teica Hamiltons, kurš tomēr kļuva par posma uzvarētāju. Es viņam uztriecos, un tad viņš paātrinājās. Īsti nesapratu, kas notiek. Pēc tam saņēmu ziņu, ka viņš taisījās palaist mani garām."

Tiesneši izskatīja notikušo un pieņēma lēmumu sodīt Verstapenu ar desmit sekundēm pie rezultāta. Ņemot vērā, ka viņš finišēja 16 sekundes priekšā Botasam, holandiešu pilots saglabā Saūda Arābijas "Grand Prix" izcīnīto otro vietu.

Pirmos noslēdzošā posma, kas jau šīs nedēļas nogalē, 12. decembrī norisināsies Abū Dabī trasē, abiem sāncenšiem ir pa 369.5 punktiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  -2 [+] [-]

, 2021-12-06 10:39, pirms 2 gadiem
te var tikai pateikt - a ......jetj

  -2 [+] [-]

, 2021-12-06 10:52, pirms 2 gadiem
Biju pārliecināts, ka Hamis dabūs sodu :O
Slēpts komentārs: Rikardo12

  -2 [+] [-]

, 2021-12-06 11:07, pirms 2 gadiem
Hahaha nē nu ļoti loģiski.
Es uz ceļa tagad arī ielikšu kādam pakaļā bet vainīgs būs viņš

  +6 [+] [-]

, 2021-12-06 11:18, pirms 2 gadiem
In deciding to penalise the driver of Car 33, the key point for the Stewards was that the driver of car 33 then braked suddenly (69 bar) and significantly, resulting in 2.4g deceleration.

Te nu bija visas runas par svēto Maksi.

  +7 [+] [-]

, 2021-12-06 11:21, pirms 2 gadiem
Kā jau esmu teicis - vajag atpakaļ grants joslas un viss šitais farss būs lieks - trase pati visu noregulēs. Tagad brauc kur gribi un tad pēti tur bij pāri līnijai, nebij, ieguva priekšrocību/neieguva, speciāli izbrauca ārā, vai apstākļu spiests utt. tik daudz subjektīvisma iespējams un vienmēr tādās situācijās katram sava taisnība un tas, kuram lēmums par sliktu, tas uzmetis lūpu. Ar palaišanu tāpat...pilnīgs murgs kopumā.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-06 11:26, pirms 2 gadiem
Iedomājamies situāciju pēdējā posmā kkādu apstākļu rezultātā Hamis brauc pa11 vietu un Maksis pa 10. Un tad savstarpējā cīņā Hamis apdzen izbraucot ārpus trases un pozīciju jāatdod. Hamis pabrauc sāņus, sabremzē, bet Maksis garām nebrauc, jo viņam izdevīgi, ka abi novandās līdz pēdējai vietai un paliek bez punktiem. Atkal, lai gan ļoti maz ticama iespēja, bet tomēr iespēja pilnīgam farsam. Un viss tikai tāpēc, ka trase ir viens liels asfalta pleķis ar sazīmētām robežām...

     [+] [-]

, 2021-12-06 11:37, pirms 2 gadiem
Maksis aizmirsa ieslēgt labo pagriezienu , aizmirsa, kas viņam brauca aiz muguras

  +5 [+] [-]

, 2021-12-06 11:59, pirms 2 gadiem
Šajā rakstā nav izskaidrots iemesls. Tiesneši sodījuši Maksi par Break test veikšanu. Telemetrijas dati to pierādot. Piemēram autošosejā par šādu gājienu var atrauties pa ausīm no konkurentiem. Šis ir ļoti nesportisks pārkāpums

     [+] [-]

, 2021-12-06 12:22, pirms 2 gadiem
Rikardo12 rakstīja: Tad jau Maksis varēs pēdējā posmā ielikt Hamim pakaļā un braukt tālāk. Sods būs Hamim. Tas tā, pēc tiesnešu loģikas.
Ja Hamiltons strauji priekšā nobremzēs, tad jā. Bet to taču tu gan jau pats saprati, vai ne?

  +1 [+] [-]

, 2021-12-06 12:27, pirms 2 gadiem
The stewards said Verstappen “slowed significantly at Turn 26” but that it was “obvious that neither driver wanted to take the lead prior to DRS detection line 3”.

Verstappen told the stewards he was unsure why Hamilton had not overtaken him, while Hamilton said he was not aware that Verstappen was handing him the place back.

But the decisive point of information for the stewards was that Verstappen’s sudden braking move resulted in 2.4g deceleration, which they deemed to be “erratic and hence the predominant cause of the collision”.

Skaidrs, ka neviens no abiem seit nav balts un pukains bijis. Maksim sods nevis par bremzēšanu per se, bet par to ko spēlējas ar bremzes pedāli, un drosvien ari gāzi, ņemot vērā cik atri aizskrēja pec negadījuma. Atkārtojumaa no augšas viss sitas izskatījās diezgan amizanti, jo Hamis ar negribēja iet garām pirms DRS zonas.

  -1 [+] [-]

, 2021-12-06 12:42, pirms 2 gadiem
Viss ir loģiski, jo strauji samazināt ātrumu, kad konkurents aiz muguras ir tikai mazliet vairāk par vienu sekundi, ir ļoti muļķīgs gājiens.
Šeit ir viens ļoti labs video, kas notiek, ja vairs nevar savākt auto uz parastā ceļa, kur arī viss izšķiras sekundēs:
https://jauns.lv/raksts/zinas/47533...

  -1 [+] [-]

, 2021-12-06 12:51, pirms 2 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Viss ir loģiski, jo strauji samazināt ātrumu, kad konkurents aiz muguras ir tikai mazliet vairāk par vienu sekundi, ir ļoti muļķīgs gājiens.
Šeit ir viens ļoti labs video, kas notiek, ja vairs nevar savākt auto uz parastā ceļa, kur arī viss izšķiras sekundēs:
https://jauns.lv/raksts/zinas/475337-video-fikseta-sausminosa-avarija-pec-kuras-girts-ir-pateicigs-savai-masinai-ka-palicis-dzivs
Tas jā, bet Hamim tak nevajadzēja līst dupsī, jo Maxis jau samazināja ātrumu krietni iepriekš un mierīgi pa malu varēja tikt garām.

  +4 [+] [-]

, 2021-12-06 13:21, pirms 2 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Tas jā, bet Hamim tak nevajadzēja līst dupsī, jo Maxis jau samazināja ātrumu krietni iepriekš un mierīgi pa malu varēja tikt garām.
Ne tuvu neesmu Hamja fans, bet, manuprāt, autosacīkstēs turēties konkurentam +/- 1 sekundes intervālā aiz muguras nav nekas ārkārtējs. Ar nosacījumu, ja vadošais salīdzinoši spēcīgi nenodod pa bremzēm, ko vakar izdarīja Maksis. Ja viņš tiešām gribēja palaist garām Hami, ja neturēja brauciena ritmu, tad varēja izdarīt daudz civilizētāk, piemēram, pamainot brauciena trajektoriju uz trases malu.

  +4 [+] [-]

, 2021-12-06 14:17, pirms 2 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ne tuvu neesmu Hamja fans, bet, manuprāt, autosacīkstēs turēties konkurentam +/- 1 sekundes intervālā aiz muguras nav nekas ārkārtējs. Ar nosacījumu, ja vadošais salīdzinoši spēcīgi nenodod pa bremzēm, ko vakar izdarīja Maksis. Ja viņš tiešām gribēja palaist garām Hami, ja neturēja brauciena ritmu, tad varēja izdarīt daudz civilizētāk, piemēram, pamainot brauciena trajektoriju uz trases malu.
Tak ir skaidrs, ka VER darīja visu, lai HAM tik viegli netiktu garām. Es pat sāku domāt, ka VER bija savs domu gājiens, kāpēc viņš tik strauji bremzēja, bet neizdevās, jo HAM nenolauza priekšējo atispārnu.

     [+] [-]

, 2021-12-06 14:32, pirms 2 gadiem
role rakstīja: Tak ir skaidrs, ka VER darīja visu, lai HAM tik viegli netiktu garām. Es pat sāku domāt, ka VER bija savs domu gājiens, kāpēc viņš tik strauji bremzēja, bet neizdevās, jo HAM nenolauza priekšējo atispārnu.
Tā arī šķiet, ka tas tā bija domāts. Tālu jau no tāda scenārija nebija.

  +6 [+] [-]

, 2021-12-06 14:49, pirms 2 gadiem
Attiecībā uz Verstapena vakardienas šovu nāk prātā kāds citāts (nedaudz neprecīzs): "Viņš laikam domā, ka ir nemirstīgs un nevar nosisties." Šos vārdus ir teicis Alēns Prosts par Airtonu Sennu laikā, kad abi vēl brauca McLaren komandā. Verstapenam un daudziem viņa konkurentiem ir paveicies ar laikmetu. Mūsdienās F1 sacīkstes ir padarītas mega drošas, salīdzinot kaut vai ar tiem pašiem deviņdesmitajiem vai astoņdesmitajiem (par agrākiem laikiem nerunāsim). Ja Maksis šādā stilā brauktu tajos laikos, tad viņš pats un kāds pārītis citu pilotu, kam bijusi tā nelaime nonākt ar viņu kontaktā, būtu smagi sakropļoti vai miruši.

  +3 [+] [-]

, 2021-12-06 15:20, pirms 2 gadiem
Maxis, protams, ir dažubrīd bez prāta, bet pateicoties viņa bez kompromisa cīņai, beidzot F1 var vērot ar lielu interesi.

  +5 [+] [-]

, 2021-12-06 17:25, pirms 2 gadiem
mx3 rakstīja: Maxis, protams, ir dažubrīd bez prāta, bet pateicoties viņa bez kompromisa cīņai, beidzot F1 var vērot ar lielu interesi.
Bet visam ir sava robeža. Kāpēc HAM ar ALO var braukt un kosties 3 apļus pēc kārtas atstājot viens otram vietu trasē, bet VER parasti jau 1. līkumā grib visu nokārtot kaut vai neatstājot vietu. Pēc tam čīkst, ka sodus dod...

  +1 [+] [-]

, 2021-12-07 01:43, pirms 2 gadiem
Kad tu laid kādu garām, tu brauc nevis lēni pa trases trajektoriju, bet, kaut vai, vidējā ātrumā, taču blakus trajektorijai, lai mašīna, ko tu laid garām, tevi apdzen PA TRAJEKTORIJU!

     [+] [-]

, 2021-12-08 11:48, pirms 2 gadiem
ChupaaChubzz rakstīja: Biju pārliecināts, ka Hamis dabūs sodu :O
Tas tev nav nekāds OCTA gadījums, lol

     [+] [-]

, 2021-12-08 11:56, pirms 2 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tā arī šķiet, ka tas tā bija domāts. Tālu jau no tāda scenārija nebija.
Ja tu tā domā, tad maz ko sajēdz no F1. Ietriecoties Hamim Ver aizmugurē, lielāka ir iespējamība, ka Ver sev sačakarēs difusoru, ātrumkārbu vai vēl kādas svarīgas detaļas, kamēr Hamis nomainīs antispārnu un brauks tālāk. Tā nu būtu vismuļķīgākā lieta, ko speciāli mēģināt panākt.