Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Es mēģinu cīnīties, bet visu nosaka sodi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Es mēģinu cīnīties, bet visu nosaka sodi"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Holandiešu pilots Makss Verstapens kritizējis F1 pasaules čempionātu par praksi, kad rezultātus nosaka nevis cīņas trasē, bet gan tiesnešu piešķirtie sodi.

Svētdien posmā Saūda Arābijā viņam piešķīra piecu sekunžu sodu par pārsvara iegūšanu izbraucot no trases, bet, kad Verstapens trasē laida garām Lūisu Hamiltonu, abu starpā notika sadursme. Vēlāk par pārāk strauju bremzēšanu un tās izraisīšanu "Red Bull" komandas pilots tika vēl pie desmit sekunžu soda, kas gan neatņēma viņam otro vietu. Neskatoties uz tiesnešu darbībām, līdzjutēji iebalsoja Verstapenu par dienas labāko pilotu.

"Par laimi, līdzjutējiem ir skaidrs priekšstats par autosacīkstēm, jo tas, kas šodien notika, ir kaut kas neticams," pēc finiša teica Verstapens. "Es vienkārši mēģinu cīnīties, bet mūsdienās šajā čempionātā visu vairāk nosaka sodi nevis savstarpējās cīņas. Priekš manis šī nav "Formula 1", bet vismaz fani varēja to izbaudīt. Es šajās sacīkstēs atdevu sevi visu, bet skaidrs, ka nebiju pietiekoši ātrs. Ar otro vietu esmu apmierināts."

Runājot ar žurnālistiem vēlāk, Verstapens atzina, ka nepiekrīt piešķirtajam sodam.

"Notika daudzas lietas, kam es pilnībā nepiekrītu, bet ir tā kā ir," viņš sacīja. "Vismaz es pamēģināju trasē izdarīt visu iespējamo."

Jautāts tieši par sadursmi, Verstapens skaidroja: "Es samazināju ātrumu. Gribēju viņu palaist garām, tāpēc turējos labajā pusē, bet viņš negribēja apdzīt, un tad mēs sadūrāmies. Līdz galam man nav skaidrs, kas tur notika."

Kā ziņots, pirms pēdējā posma, kas šonedēļ tiks aizvadīts Abū Dabī, gan Verstapenam, gan Hamiltonam ir pa 369.5 punktiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Vai Verstapens bija jāsoda par sadursmes izraisīšanu?

  • 143

  • 275


  +1 [+] [-]

, 2021-12-06 18:04, pirms 2 gadiem
Jā nu tie sodi nogalina šo sportu. Galvenais ir ka daži tiek sveikā cauri, citiem pēc pilnas programmas. Domāju Massi lidos pēc šīs sezonas. Vnk wtf ks bija pēdējā gonkā. Tie divi ar izpildījās. Lai nestāsta ka neko nesaprata, tēlo muļķus lai nedabūtu sodu.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-07 01:22, pirms 2 gadiem
martins_ms rakstīja: Jā nu tie sodi nogalina šo sportu. Galvenais ir ka daži tiek sveikā cauri, citiem pēc pilnas programmas. Domāju Massi lidos pēc šīs sezonas. Vnk wtf ks bija pēdējā gonkā. Tie divi ar izpildījās. Lai nestāsta ka neko nesaprata, tēlo muļķus lai nedabūtu sodu.
Tieši nedot sodus nogalinātu šo sportu. Burtiski! Ja netiktu piešķirti sodi par tādām izdarībām, kādas svētdien trasē izpildīja Verstapens, tad katru gonku finišētu labi ja 3 braucēji. Varbūt skatītāju acīm interesanti, bet kā ar braucēju veselību?

     [+] [-]

, 2021-12-07 12:22, pirms 2 gadiem
Problēma jau tā ka par vienādu pārkāpumu te ir sods, te nav. Tas pats Hamiltons, iekš FP šis izpildijās ne pa jokam. Būtu mainītās lomās, Mazepins noteikti atrautu sodu.