Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" piloti ātrākie pēdējā treniņā, Norisam un Okonam starta vietu sods

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" piloti ātrākie pēdējā treniņā, Norisam un Okonam starta vietu sods
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com

Meksikas F1 posma trešajā treniņā šodien pārliecinoši ātrākie bija abi "Red Bull" piloti, nākamās divas pozīcijas ieņēma "Mercedes" komandas braucēji, taču zaudējot ievērojami. Tikmēr vēl daži piloti tikuši pie starta vietu sodiem.

Pirmajā treniņā ātrāko laiku sasniedza Valteri Botass, otrajā treniņā labākais bija Makss Verstapens, bet šodien notikušajā trešajā sesijā jau pirmo vietu guva Serhio Peress. Komandas biedrs Verstapens no viņa atpalika 0.193 sekundes, bet tālāk sekoja Lūiss Hamiltons un Valteri Botass, kuri jau zaudēja vairāk par 0.6 sekundēm. Šobrīd šķiet, ka "Red Bull" komanda, kā vēstīja prognozēs, ir favorīte uz uzvaru Mehiko trasē.

Kā ziņojām, pie starta vietu sodiem uz šo posmu tikuši Džordžs Rasels ("Williams"), kurš mainījis ātrumkārbu, kā arī Juki Cunoda ("AlphaTauri") un Lānss Strols ("Aston Martin"), kuri savukārt tikuši pie jauniem dzinējiem un to papildinošajām komponentēm. Savukārt šodien noskaidrojās, ka starta vietu sodi piešķirti vēl diviem pilotiem.

Viens no tiem ir "McLaren" pārstāvis Lendo Noriss. Arī viņš saņēmis jaunu dzinēju, līdz ar to startēs viens no pēdējiem, tāpat kā Cunoda un Strols, kamēr Raselam tikai piecu starta vietu sods. Tāpat dzinēja maiņa veikta "Alpine" braucējam Estebanam Okonam, kuram arī jāstartē no beigām. Kurš no sodītās četrotnes būs augstāk kvalifikācijā, arī sacīkstēs startēs no labākas pozīcijas, bet jebkurā gadījumā viņi sadalīs pēdējās divas rindas, ja vien sodus nesaņems vēl kāds.

Līdz F1 pasaules čempionāta sezonas beigām atlikuši vēl pieci posmi. Pirms sacīkstēm Meksikā Verstapens ir kopvērtējuma līderis ar 12 punktu pārsvaru pār Hamiltonu. Kvalifikācijas sākums Mehiko trasē paredzēts šodien jau plkst. 22:00 pēc Latvijas laika, bet sacensību starts tiks dots svētdien plkst. 21:00.