Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss: "Šīs bija vienas no grūtākajām sacīkstēm manā karjerā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Noriss: "Šīs bija vienas no grūtākajām sacīkstēm manā karjerā"
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Pēc izcīnītās ceturtās vietas Singapūras F1 posmā, kas notika žūstošā trasē, Lando Noriss atzinis, ka šīs bijušas vienas no grūtākajām sacīkstēm viņa karjerā. "McLaren" komandas otrs braucējs Daniels Rikjardo finišēja piektais, lai gan startēja no daudz zemākas pozīcijas.

Noriss startā apdzina Fernando Alonso un faktiski visā sacīkšu garumā arī ieņēma ceturto pozīciju. Sportists atzīst, ka bijis pārsteigts par mašīnas ātrumu mitrā trasē, jo vēl treniņbraucienos viss liecinājis, ka no rezultātu viedokļa šis varētu izvērsties par vienu no sarežģītākajiem posmiem sezonā.

"Piektdien likās, ka šī mums būs viena no sezonas sliktākajām nedēļas nogalēm, jo šķita, ka ātruma ziņā atpaliekam kilometriem tālu," stāsta Noriss. "Domāju, ka mēs vienkārši ļoti labi padarījām savu darbu – gan es un Daniels, gan stratēģijas nodaļa. "Alpine" komanda gan slapjā, gan sausā trasē bija pussekundi aplī ātrāka. Mēs gaidījām, ka viņi finišēs ceturtajā un piektajā vietā, bet, tā kā viņu abas mašīnas nefinišēja, izrādījās pretēji."

Alonso izstājās no piektās pozīcijas un ar Norisu īsti pacīnīties nepaguva. Tikmēr, kad Norisu mēģināja apdzīt Makss Verstapens, čempions bremzējot nobloķēja riteņus un izbrauca ārpus trases, bet Luiss Hamiltons, dzenoties viņam pakaļ, avarēja, ietriecoties mīkstajā barjerā.

"Manuprāt, es visu laiku atrados ceturtajā vietā - Hamiltons pats avarēja, bet Verstapens izbrauca no trases, kad mēģināja mani apdzīt," saka Noriss. "Tātad cīnījos par ceturto vietu tīrā veidā. Sacensības bija aizraujošas, lai arī vienas no grūtākajām, ko esmu veicis "Formulā 1". Tas tādēļ, ka bija ārkārtīgi daudz jākoncentrējas, jo pieļaut kļūdas bija viegli."

Otram "McLaren" pilotam Rikjardo paveicās ar drošības mašīnas izbraukšanu trasē īstajā brīdī, jo viņam bija iespēja veikt pitstopu un pacelties uz piekto vietu. Austrālietis startēja vien sešpadsmitais.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...