Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Otro gadu pēc kārtas Austrālijā Covid-19 ierobežojumu dēļ F1 posms nenotiks

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Otro gadu pēc kārtas Austrālijā Covid-19 ierobežojumu dēļ F1 posms nenotiks
Foto: AFP/Scanpix

Jau kārtējās kalendāra izmaiņas būs jāveic F1 čempionāta organizatoriem, jo no posma rīkošanas atteikušies Austrālijas ''Grand Prix'' organizatori. Solis veikts saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem Austrālijā. Līdz šim par līdzīgiem soļiem izšķīrās Kanādas un Singapūras GP organizatori.

F1 2021. gada kalendārā veiktas jau vairākas izmaiņas. Vispirms Covid-19 saslimstības pasliktināšanās dēļ posms tika atcelts Kanādā, kuru vēlāk pārcēla uz Austriju. Ieceļošanas ierobežojumu dēļ vēlāk atcēla Singapūras posmu, kuru uzticēja organizēt Turcijai.

Otro gadu pēc kārtas F1 posms nenotiks Austrālijā. Pirms gada posms tika atcelts pēc tam, kad kāds no ''McLaren'' darbiniekiem inficējās ar Covid-19. Pirms šī gada čempionāta tika nolemts, ka Austrālijā posms notiks no 19. līdz 21. novembrim, nevis kā ierasts, atklājot gadu. Organizatori paziņojuši, ka Covid-19 karantīnas ierobežojumu dēļ arī šogad spiesti atteikties no posma rīkošanas. Austrālijā nenotiks arī Moto GP posms, kurš bija plānots no 22. līdz 24. oktobrim.

''Lai arī esam vīlušies, ka arī šogad sacensības nenotiks Austrālijā, esam pārliecināti, ka 2021. gadā notiks visi 23 posmi. Mums ir vairākas iespējas, kur pārcelt Austrālijas ''Grand Prix''. Tuvākajās nedēļās strādāsim pie šo iespēju realizēšanas, pēc kā informēsim visus, kad būsim pieņēmuši lēmumu,'' teikts F1 paziņojumā.

Šobrīd F1 čempionāta kopvērtējuma līderis ar 182 punktiem ir ''Red Bull'' pilots Makss Verstapens. Par 32 punktiem mazāk ir septiņkārtējam pasaules čempionam Lūisam Hamiltonam, bet ar 104 punktiem trešais ir Verstapena komandas biedrs Serhio Peress. Konstruktoru kausā pirmie ir ''Red Bull'' ar 286 punktiem, kuriem ar 242 punktiem seko ''Mercedes'' un ar 141 punktu ''McLaren''.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...
https://www.skysports.com/f1/news/1...

     [+] [-]

, 2021-07-06 15:06, pirms 3 gadiem
Brazīlijas posmu gan jau ar atcels un nav 100% pārliecības ,ka Japānas posms ar notiks. Domāju ir pat šance vēlreiz aizvadīt posmu Bahreinā