Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 komandas uz krāsas rēķina cenšas mašīnas padarīt vieglākas

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 komandas uz krāsas rēķina cenšas mašīnas padarīt vieglākas
"Alfa Romeo" sacīkšu mašīna. Foto: Alfa Romeo

Svara problēma šosezon nomoka gandrīz visas "Formula 1" komandas. Dažas no tām pat cenšas izmantot mazāk krāsas, lai padarītu sacīkšu mašīna vieglākas.

Šogad F1 spēkrati, ņemot vērā izmaiņas tehniskajos noteikumos, kļuvuši par 46 kilogramiem smagāki nekā iepriekšējā gada mašīnas. Tas gan ir tikai "uz papīra", jo tāds noteikts minimālais svars, kamēr realitātē, pēc neoficiālas informācijas, tikai "Alfa Romeo" ir izdevies pietuvoties ideālajam svaram. Pārējās cīnās ar "liekajiem" kilogramiem.

"Pārāk liels svars ir visu komandu problēma, izņemot vienu," norādot uz "Alfa Romeo" jauno modeli, atzinis "McLaren" vienības vadītājs Andreass Seidls.

"Alfa Romeo" nenoliedz, ka tai izdevies izveidot tādu mašīnu, kas vairāk vai mazāk atbilst minimālajam noteiktajam svaram, taču tā rezultātā riskēts ar tehnikas izturību.

"Iepriekš mums vienmēr bija tendence sākt sezonu ar izturīgu, bet pārāk smagu mašīnu," skaidro "Alfa Romeo" tehniskais direktors Žans Monšo. "Šogad mēs vairs nevēlējāmies tā darīt."

Tikmēr viens veids, kā vismaz mazliet samazināt svaru, ir krāsas noņemšana no virsbūves. Zināms, ka šādu soli izmēģinājušas "Mercedes", "McLaren" un "Aston Martin" vienības, iespējams, arī citas.

"Virsbūves krāsa kopumā sastāda aptuveni sešus kilogramus no svara," paskaidrojis "Alfa Romeo" komandas menedžeris Bīts Cenders.

Tikmēr "Aston Martin" tehniskais boss Endijs Grīns atklāj: "Mēs neuzklājām krāsu uz sānu pontoniem un aizmugurējā antispārna, lai ietaupītu 350 gramus."

Pēc neoficiālas informācijas, šobrīd smagākā mašīna ir "Mercedes" komandai, nedaudz mazāk sver "Red Bull" spēkrats, bet par ievērojamiem 5 kg mazāks svars ir jaunajam "Ferrari". Portāla "Motorsport.com" itāļu versija ziņo, ka uz sacensībām Imolas trasē, kas notiks jau šomēnes, "Red Bull" gatavo vieglāku mašīnu, kas svērs, iespējams, pat 8 kg mazāk. Laika izteiksmē tas dotu ieguvumu 0.2 sekundes aplī.

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com

     [+] [-]

, 2022-04-06 13:59, pirms 3 gadiem
Atgriežas sudraba bultu laiks?

  -7 [+] [-]

, 2022-04-06 15:18, pirms 3 gadiem
Ja var paļauties uz šiem datiem, tad Yuki Tsunoda ietaupa 20kg pret smagāko F1 vīru

https://racingnews365.com/2022-f1-d...

     [+] [-]

, 2022-04-06 15:41, pirms 3 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Ja var paļauties uz šiem datiem, tad Yuki Tsunoda ietaupa 20kg pret smagāko F1 vīru

https://racingnews365.com/2022-f1-drivers-height-and-weight
???
DV Edgar. Come on! Pamēģini savienot vadiņus! Šī "problēma" atrisināta pirms kāda laika. Sportistu svars automašīnas svaru nekādi neietekmē. Sportista svars ietekmē: cik daudz papildus svars jāpieliek/jānoņem.

Un jā, krāsas svars ir būtisks arī citās jomās. Piemēram, baltā krāsa ir vieglākā, tādēļ lielākā daļa lidmašīnu ir baltā krāsā.

     [+] [-]

, 2022-04-06 17:03, pirms 3 gadiem
VienTiesis rakstīja: ???
DV Edgar. Come on! Pamēģini savienot vadiņus! Šī "problēma" atrisināta pirms kāda laika. Sportistu svars automašīnas svaru nekādi neietekmē. Sportista svars ietekmē: cik daudz papildus svars jāpieliek/jānoņem.

Un jā, krāsas svars ir būtisks arī citās jomās. Piemēram, baltā krāsa ir vieglākā, tādēļ lielākā daļa lidmašīnu ir baltā krāsā.
protams, ka sportistu svars neietekmē auto svaru, bet auto+sportista masa ir tā, kura rada slodzi dzinējam. Cik ir runāts ar auto/moto sportistiem - visi ļoti rēķina zirgspēkus pret kopējo masu, kurā ietilpst arī sportists. Tādēļ daudzi ļoti seko savai ķermeņa masai.

     [+] [-]

, 2022-04-06 21:33, pirms 3 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: protams, ka sportistu svars neietekmē auto svaru, bet auto+sportista masa ir tā, kura rada slodzi dzinējam. Cik ir runāts ar auto/moto sportistiem - visi ļoti rēķina zirgspēkus pret kopējo masu, kurā ietilpst arī sportists. Tādēļ daudzi ļoti seko savai ķermeņa masai.
Ielīda daiļslidošanas speciālists motosporta sadaļā. F1 braucējiem ar beņķi kopā 80kg jāsver vismaz un auto kopējā masā F1 braucējs un viņā beņķis ir ierēķināti.