Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Alfa Romeo" sūdzas par dārdzību uzturēt F1 komandu no bāzes Šveicē

Juris Grīns
Juris Grīns

"Alfa Romeo" sūdzas par dārdzību uzturēt F1 komandu no bāzes Šveicē
Foto: Motorsport.com

"Alfa Romeo" komandu F1 tēriņu ierobežojumi skar vissmagāk, jo komanda bāzējas Šveicē, kas ir zināma kā dzīvošanai ļoti dārga valsts, atzinis vienības tehniskais direktors Žans Monšo.

Vairums F1 komandu bāzējas Anglijā, kamēr "Ferrari" un "AlphaTauri" rūpnīcas atrodas Itālijā. "Alfa Romeo" bāze ir Hinvilā, netālu no Cīrihes, un tā tas ir jau kopš F1 komandas pirmsākumiem pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā, kad to izveidoja Peters Zaubers.

"Vai esat kādreiz bijuši uz restorānu Šveicē? Problēma ir tā, ka budžeta griesti nekompensē atšķirības, kas ir starp valstīm izmaksu ziņā," intervijā "motorsport-magazin.com" stāsta Monšo.

Šogad ir noteikts, ka F1 komanda gada laikā nedrīkst iztērēt vairāk par 140 miljoniem USD. Izdevumos iekļaujamas arī darbinieku algas, kas sastāda lielu daļu no šīs summas.

"Mums visiem ir pieejami 140 miljoni," saka Monšo. "Tomēr, salīdzinot ar tām komandām, kas bāzējas Anglijā vai Itālijā, un, kurām ir tikpat liels darbinieku skaits, mums ir salīdzinoši lielas problēmas ar algu izmaksu. Beigās tas apēd 20 līdz 30 procentus, un tas ir liels potenciāls, kas citādi tiktu ieguldīts mašīnā. Par to, ka varam strādāt savās mājās, maksājam ļoti augstu cenu."

"Sauber" vienība par "Alfa Romeo Racing" tika pārdēvēta 2019. gadā, kad Itālijas autoražotājs kļuva par tās galveno sponsoru.

Izmantotie resursi:
granpx.com