Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" gatavojas atlaist F1 komandas vadītāju Binoto

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" gatavojas atlaist F1 komandas vadītāju Binoto
Matija Binoto. Foto: Motorsport.com

Kāds no "Ferrari" rūpnīcas braucējiem izpļāpājies, ka jau pēc šomēnes gaidāmajiem "Formula 1" testiem Matija Binoto tiks atlaists no komandas vadītāja amata.

Šādu informāciju savā videoblogā "Youtube" paudis GT sacensībās startējošais pilots Josefs Krals, bet drīz pēc tam video statuss tika mainīts uz privātu un plašākai publikai tapa nepieejams. Tomēr ar to pietika, lai šo ziņu uztvertu motoru sporta mediji.

Pēc Krala vārdiem, lēmums par Binoto atstādināšanu no amata jau pieņemts, un šobrīd vien tiek gaidīti oficiālie pirmssezonas testi, lai saprastu, cik ātra ir šī gada mašīna. Ja tā izrādīsies ātra, Binoto tiks izteikta pateicība, ka viņa pakļautībā uzbūvēts labs sacīkšu auto, tomēr "Ferrari" vadības lēmumu viņu atlaist tas nemainīšot.

Pats Binoto iepriekš paudis, ka šogad plāno neapmeklēt daļu no F1 pasaules čempionāta posmiem, lai vairāk laika pavadītu un strādātu F1 rūpnīcā pie 2022. gada mašīnas izstrādes. Laikā, kad viņš nebūs kopā ar komandu F1 sacīkstēs, Binoto pienākumus plānots pildīt Lorēnam Mikīsam.

Neoficiāli zināms, ka Binoto turpmāk pārstāvēs "Ferrari" intereses Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Pasaules motoru sporta padomē (WMSC). Līdz ar to rūpnīca pavisam nepalaistu prom vienu no labākajiem F1 inženieriem, kā tas iepriekš notika ar Aldo Kostu, Lorenco Sasi un Džeimsu Elisonu.

Izmantotie resursi:
Binotto fired | thejudge13thejudge13 | F1:...