Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Ar Botasu sadarbība labāka nekā citiem komandas biedriem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Ar Botasu sadarbība labāka nekā citiem komandas biedriem"
Valteri Botass un Lūiss Hamiltons
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Trīskārtējais F1 pasaules čempions Lūiss Hamiltons atzinīgi novērtējis savu jauno pārinieku Valteri Botasu, atzīstot, ka viņam līdz šim tik laba sadarbība nav bijusi ne ar vienu komandas biedru.

Pagājušajā nedēļā "Mercedes" piloti četru dienu garumā jau strādāja testos Barselonas trasē un šonedēļ atkal turpinās darbu pie jaunā sacīkšu auto attīstīšanas darbiem.

Iepriekš Hamiltona komandas biedri Formulā 1 bijuši Niko Rosbergs, Džensons Batons, Heiki Kovalainens un Fernando Alonso. Smagākās attiecības viņam bijušas ar Alonso un Rosbergu, bet ar Botasu sastrādāties bijis īpaši viegli.

"Līdzšinējā darbā ar Valteri man patīk, ka viss, ko mēs darām, saistīts ar trasi, nevis darbībām ārpus tās," Hamiltons stāsta intervijā "f1.com". "Nav nekādu spēlīšu, viss ir caurredzams. Man tas patīk. Jūtu, ka jau šobrīd mums ir labākas darba attiecības nekā man jebkad bijušas ar kādu komandas biedru."

Lai gan nesen kādā intervijā Hamiltons atzina, ka labprāt nedalītos nekādā informācijā ar saviem komandas biedriem, tomēr tagad brits stāsta, ka labprāt sniedz Botasam visus nepieciešamos padomus.

"Savā pirmajā sezonā kopā ar komandu viņš vēlas parādīt labāko, ko spēj," atzīst Hamiltons. "Tā kā es šeit esmu jau kādu laiku, gribu palīdzēt un iedot viņam iespējami vairāk informācijas, lai viņš varētu mācīties."

Tikmēr jaunās F1 sacīkšu mašīnas Hamiltons raksturo kā fiziski visgrūtāk vadāmās viņa karjerā: "Ļaujiet man pastāstīt par treniņiem un jauno sezonu: tu trenējies, trenējies un trenējies, tad iesēdies jaunajā sacīkšu mašīnā, bet tā sagādā sāpes tavai pakaļai. Šogad tas jūtams īpaši - šīs ir visgrūtāk pilotējamās mašīnas, ar kādām esmu braucis. Domāju, ka turpmāko mēnešu laikā tas palielinās sportistu kakla muskuļu masu un fizisko spēku kopumā."

Izmantotie resursi:
Motorsport Week - The latest motorsport news!