Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Horners: "Ir pieļauta kļūda - jaunie F1 noteikumi neko nemainīs"

Juris Grīns
Juris Grīns

Horners: "Ir pieļauta kļūda - jaunie F1 noteikumi neko nemainīs"
Kristians Horners. Foto: Red Bull Racing

"Red Bull" komandas boss Kristians Horners uzskata, ka izmaiņas tehniskajos noteikumos, kas F1 komandām prasījušas papildus izmaksas pirms jaunās sezonas, sacīkšu skatāmībai labumu nedos. Viņš uzskata, ka arī turpmāk pilotiem būs grūti braukt cieši vienam aiz otra, kas savukārt nevairos apdzīšanu skaitu.

Lai gan tehniskie noteikumi nav mainījušies radikāli, tas tomēr prasījis no komandu inženieriem lielu papildus darbu. Daudzkārt uzsvērts, ka priekšējie un aizmugurējie antispārni tagad būs vienkāršāki, tāpat arī noteikti citi ierobežojumi aerodinamikas jomā, līdz ar to tam būtu jāpalīdz uzlabot šovu.

"Es nedomāju, ka tas vispār kaut ko spēs izmainīt," atzīst Horners. "Tas, ko esam novērojuši - mašīnas uzvedība dažādās trases vietās būs citāda, bet, runājot par braukšanu vienam aiz otra, nedomāju, ka tajā ziņā kaut kas mainīsies. Notiks vienīgi tas, ka daži šiem noteikumiem būs pielāgojušies labāk nekā citi, tas būs redzams sezonas pirmajā daļā. Pēc tam trīs vai četru mēnešu garumā būs saspringts attīstīšanas darbu grafiks."

Jau iepriekš "Red Bull" komanda publiski paudusi, ka noteikumu izmaiņu dēļ tai šoziem nācies iztērēt par 15 miljoniem eiro vairāk nekā tas būtu bijis, ja šādas izmaiņas nenotiktu.

"F1 vadībai būtu jāatzīst, ka tā bija kļūda šādi visu sasteigt un likt mainīt antispārnu dizainu," saka Horners. "Viņi ir paņēmuši kaut kādu daļiņu no koncepta 2021. gadam, liekot to pielietot jau tagadējās mašīnās. Labāk būtu, ja viss darbotos harmonijā ar pārējo. Paņemt priekšējo antispārnu un pateikt, ka tagad būs labākas sacīkstes, tas ir naivi un dārgi. Protams, visas šīs izmaksas jāsedz pašām komandām."

Jau 18. februārī Barselonā sāksies oficiālie F1 testi, bet pasaules čempionāta pirmais posms norisināsies 17. martā Melburnā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...