Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Haas" boss: "Šūmaheram vai Mazepinam šogad ir cerība startēt no pole position"

Juris Grīns
Juris Grīns

"Haas" boss: "Šūmaheram vai Mazepinam šogad ir cerība startēt no pole position"
Foto: Motorsport.com

"Formula 1" čempionāta šī brīža vājākās komandas "Haas" vadītājs Ginters Steiners ar humoru atzinis, ka cer kādā no atlikušajiem posmiem tikt pie pirmās starta vietas, kas varētu realizēties, ja visas pārējās komandas veiktu dzinēju nomaiņu.

Tā kā "Haas" savu mašīnu jau sen neattīsta, parasti Miks Šūmahers un Ņikita Mazepins startē no pēdējās vai priekšpēdējās rindas. Tomēr pēdējā laikā arvien biežāk dažādi pilotu saņem sodus par dzinēju limita pārsniegšanu, un rezultātā posmos Krievijā un Turcijā Šūmahers startēja pat no 14. pozīcijas.

"Tas, kas šobrīd notiek, ļoti nāk par labu mūsu pilotiem, jo tagad viņiem vairs nav vienmēr jāstartē no pēdējās vai, labākajā gadījumā, priekšpēdējās rindas," saka Steiners. "Startējot no augstākām vietām, viņi iegūst treniņu nākamajam gadam, kad ceram no šādām pozīcijām startēt jau dēļ sava ātruma, ar labāku mašīnu. Tā ir liela iespēja iemācīties kaut ko jaunu, jo ik reizi, kad viņiem jāstartē augstāk, viņi mācās, kā tādā situācijā jārīkojas un, kā dabūt no starta maksimālo labumu."

Steiners arī pajoko: "Mēs joprojām ceram, ka kādā brīdī, kad visi mainīs savus motorus, mēs tiksim pie pirmās starta vietas."

Arī nākamgad "Haas" sastāvs paliks nemainīgs, abiem šīs sezonas debitantiem turpinot krāt pieredzi un jau cerot uz labākiem rezultātiem. Pagaidām vislabāk gājis Šūmaheram, kura lielākais sasniegums ir Ungārijā izcīnītā 12. vieta, bet kopumā 14 sacīkstēs no 17 viņš ierindojies augstāk nekā Mazepins.

Izmantotie resursi:
GPFans - The world's fastest-growing...

     [+] [-]

, 2021-11-06 02:19, pirms 2 gadiem
Jēga no bullshita raksta?