Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Andreti: "Viņi gribēja, lai pērku komandu, bet nedrīkstu to kontrolēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Andreti: "Viņi gribēja, lai pērku komandu, bet nedrīkstu to kontrolēt"
Foto: Motorsport.com

Amerikānis Maikls Andreti, kurš nesen bija nonācis ļoti tuvu "Formula 1" komandas iegādei, izskaidrojis iemeslus, kādēļ darījums tomēr nenotika. Kā zināms, viņš veica pārrunas ar "Sauber" īpašniekiem, tomēr pagaidām šī vienība paliks to pašu cilvēku rokās.

Neoficiāla informācija liecināja, ka par "Sauber" komandu Andreti tiek prasīti 258 miljoni eiro, kā arī viņam jāspēj garantēt, ka no saviem līdzekļiem nākamos piecus gadus būtu spējīgs ik sezonu tērēt 43 miljonus eiro investīcijās. Kad kļuva skaidrs, ka darījums nenotiks, tika ziņots, ka šādu līdzekļu Andreti gluži vienkārši nav.

"Nekas nevar būt tālāks no patiesības par šādu apgalvojumu, jo tam ar to nebija nekāda sakara," runājot par to, kādēļ darījums tomēr nenotika, atklāj Andreti. "Es vienkārši gribētu izbeigt visas baumas, ka darījums nevarēja notikt finansiālu apsvērumu dēļ."

Andreti esot plānojis pārņemt 80 procentus no komandas, taču darījums izjuka burtiski pēdējās stundās pirms līguma parakstīšanas.

"Darījumu nogalināja nespēja vienoties par komandas vadīšanas jautājumiem, un tas faktiski notika pārrunu pēdējās stundās," saka Andreti. "Vienmēr esmu teicis, ka darījums nenotiks, ja tas mums nešķitīs pareizs. Un šajā gadījumā tas nebūtu bijis pareizs. Mēs turpinām meklēt citas iespējas."

Jautāts konkrētāk paskaidrot, kas Andreti neapmierināja potenciālajā darījumā, viņš sacīja: "Tas, ka mēs nopirktu šo komandu, bet nevarētu to kontrolēt."

Tikmēr Andreti apstiprināja, ka baumas par tagadējā "IndyCar" pilota startēšanu F1 čempionātā, ja viņš "Sauber" komandu būtu nopircis, bijušas patiesas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...