Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Ferrari" cer uz bargu sodu, ja "Red Bull" tiešām būs pārkāpusi budžeta griestus

Juris Grīns
Juris Grīns

"Ferrari" cer uz bargu sodu, ja "Red Bull" tiešām būs pārkāpusi budžeta griestus
Foto: Motorsport.com

Plānots, ka šodien Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) publiskos F1 komandu pērnā gada finanšu pārskatus, un ir aizdomas, ka divas komandas būs iztērējušas vairāk nekā atļauj noteikumi. "Ferrari" komandas nostāja ir, ka tos, kas pārkāpušas budžeta griestus, jāsoda bargā veidā.

Aizkulisēs virmo runas, ka "Aston Martin" vienība tēriņus pārsniegusi nedaudz, kamēr "Red Bull" pārkāpums esot būtisks. Kristians Horners gan noliedzis, ka viņa vienība būtu tērējusi vairāk nekā atļauts.

"Es pavisam noteikti neko tādu nezinu," sacīja Horners. "Visi pārskati tika iesniegti jau martā. Tas bijis ilgs process, kamēr FIA visam izgājuši cauri, un mēs šajā procesā esam iesaistīti. Domāju, ka mūsu iesniegumā noteikti netika pārsniegta noteiktā robeža. Sekot visam procesam, protams, ir FIA uzdevums, un viņi to arī dara."

Tikmēr "Ferrari" sacīkšu direktors Lorēns Mikīss atzīst, ka šī noteikumu punkta pārkāpējus ir jāsoda bargā veidā. Viņaprāt, tērējot kaut nedaudz vairāk par konkurentiem, mašīnu iespējams padarīt ievērojami ātrāku.

"Šobrīd vairs nav noslēpums, ka divas komandas ir pārkāpušas 2021. gada budžeta griestus, viena to izdarījusi būtiskā apmērā, otra mazākā," sacīja Mikīss. "Mēs to redzam kā ļoti nopietnu pārkāpumu un gaidām no FIA, ka ar šo situāciju viņi tiks galā priekšzīmīgi. Mēs uzticamies FIA par visiem simts procentiem. Pēdējos mēnešus viņi ir ieņēmuši stingru nostāju arī citos jautājumos. Šajā gadījumā, kad pārkāpums ir tik nopietns, mēs sagaidām pilnīgu pārredzamību un maksimālus sodus. Ir jānodrošina, ka mēs visi braucam saskaņā ar vieniem noteikumiem, jo šāda pārkāpuma ietekme uz mašīnas veiktspēju ir milzīga."

"Mercedes" vadītājam Toto Volfam ir līdzīga nostāja: "Budžeta griesti ir, iespējams, svarīgākās izmaiņas jaunajos noteikumos, lai palīdzētu uzturēt iespējami vienlīdzīgāku konkurenci starp komandām. Ir svarīgi nodemonstrēt, ka šo noteikumu ievērošana tiek kontrolēta. Man nav iemesla domāt, kas tas netiks izdarīts. FIA un īpaši tās prezidents Mohameds bin Sulajems ir parādījis stingru nostāju dažāda veida noteikumu izpildes kontrolēšanā. Ja šobrīd ir konstatēts tik liels pārkāpums, domāju, ka viņš parādīs savu godaprātu un vadītāja spējas, ko darījis jau iepriekš."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  -3 [+] [-]

, 2022-10-05 13:08, pirms gada
Cik bargs sods Ferrari prāt pienākas par vizināšanos ar nelegālu motoru??? Lielie soda prasītāji...cirks vnk.

  -3 [+] [-]

, 2022-10-05 13:28, pirms gada
Ferrari (un Mercedes) labāk būtu koncentrējušies uz savu sniegumu, nevis gaidījuši palīdzību no malas...

  -3 [+] [-]

, 2022-10-05 13:36, pirms gada
Atkal jau aizkulišu bazārs. Nav nevienas gonkas bez kaut kādiem sodiem, protestiem, apelācijām. Pilnīga miskaste F1 kļuvusi. Indy dragā ar dauzmaz vienādām formulām un sacenšas trasē, nevis apdilš viens otru.

     [+] [-]

, 2022-10-07 17:16, pirms gada
Bet ja komanda pārkāpj noteikumus, tai pienākas sods ne tā? Problēma ir tajā ka FIA neizskata neko kamēr citas komandas nesāk šādā veidā spiest, jo īpaši ja runa iet par RedBull. Un nu godīgi, ja pārkāp griestus tātad mašīna ir nelegāla un ir vai nu jāatmet atpakaļ uz to brīdi kad griesti netika pārkāpti vai arī jādiskvalificē.