Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Mazepins: "Mēs ar Šūmaheru neesam draugi"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mazepins: "Mēs ar Šūmaheru neesam draugi"
Foto: Racefans.net

Ņikitas Mazepina un Mika Šūmahera sāncensība ir viens no acīmredzamākajiem dueļiem starp komandas biedriem šajā "Formula 1" sezonā. Krievu pilots Mazepins atzīst, ka viņi abi vēlas būt "Haas" komandas līderi, tādēļ nepiekāpjas viens otram.

Lai gan Šūmahers ir šķietami ātrāks par Mazepinu, tas tā nav vienmēr, un bieži abi sportisti aizvada spraigas cīņas savā starpā, kas dažkārt beigušās pat ar sadursmēm. Šūmahera bilance gan ir labāka, viņš augstāko vietu guvis Ungārijā, kur finišēja 12. vietā, bet Mazepina augstākais sasniegums ir 14. vieta Azerbaidžānā. Par punktiem komanda šogad sacensties nespēj, jo tās mašīna vairs netiek attīstīta un ir izteikti lēnākā.

Jautāts par to, kādas ir viņa attiecības ar Šūmaheru, Mazepins sacīja: "Paredzamas. Mēs abi esam komandas biedri, kas vēlas būt komandas līderi. Viņš nepieņems to, ka ir komandas otrais numurs, un arī es to nepieņemšu. Trasē es viņu gribu pārspēt tāpat kā jebkuru citu pilotu. Tādā veidā mēs spiežam viens otru būt labākiem."

Mazepins atzīst, ka, lai gan trasē abi cīnās kā sāncenši, ārpus trases viņš cenšas saglabāt ar Šūmaheru profesionālas attiecības.

"Būtu par skaļu teikts, ja es sacītu, ka esam draugi, bet mēs respektējam viens otru," skaidro krievu braucējs. "Man pastāv divi dažādi Šūmaheru. Tas, kurš ir ārpus trases, man tiešām patīk. Mēs esam vienāda vecuma, ambiciozi un talantīgi. Ja viņam kādreiz būs vajadzīga palīdzība, es vienmēr centīšos viņu atbalstīt. Miks ir pelnījis vietu F1 čempionātā par 110 procentiem. Cik zinu, viņam nebija iespējas startēt citā komandā, tāpat kā man. Mēs abi esam ātri. Es gribu ar viņu cīnīties. Mēs viens otru motivējam. Zinu, ka man jācenšās turēties viņa līmenī, jo viņš to dara katru dienu. Neviens no mums nevar relaksēties, jo citādi nokļūs zaudētāja lomā."

Izmantotie resursi:
F1 News, Live Race Coverage, Results &...

     [+] [-]

, 2021-10-05 16:35, pirms 3 gadiem
Ivaniem nav vietas pasaules sportaa!Arii F1 jau smird peec urlaam!

     [+] [-]

, 2021-10-06 09:11, pirms 3 gadiem
spriditis1522 rakstīja: Ivaniem nav vietas pasaules sportaa!Arii F1 jau smird peec urlaam!
Ti djebil?