Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Grožāns F1 karjeru noslēgs ''Mercedes'' 2019. gada formulā testa braucienos pirms Francijas GP

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Grožāns F1 karjeru noslēgs ''Mercedes'' 2019. gada formulā testa braucienos pirms Francijas GP
Romēns Grožāns. Foto: ZUMAPress.com/Scanpix

''Mercedes'' paziņojusi, ka bijušais ''Haas'' pilots Romēns Grožāns, kurš 2020. gada čempionātā piedzīvoja nopietnu avāriju Bahreinas GP, savu F1 karjeru noslēgs komandas 2019. gada Lūisa Hamiltona formulā ar testa braucieniem pirms Francijas GP, kas notiks no 25. līdz 27. jūnijam.

2020. gada F1 čempionāta vienā no noslēdzošajiem posmiem Bahreinā šausminošu avāriju piedzīvoja ''Haas'' pilots Romēns Grožāns, kura vadītā formula pēc ietriekšanās trases nožogojumā aizdegās. Grožānam izdevās no formulas izkļūt ārā, taču sportists guva apdegumus. Vēlāk sportists pauda, ka uz brīdi esot samierinājies, ka nomiršot formulā, taču spējis sakopot spēkus un tikt no tās laukā.

Pēdējos divos posmos veselības dēļ Grožāns nepiedalījās. ''Haas'' jau laikus lēma, ka šajā sezonā nedz Grožāns, nedz Kevins Magnusens to nepārstāvēs. Franču pilots nevēlējās, lai viņa pēdējais brauciens F1 būtu jāatceras šādi. Esot slimnīcā, Grožāns saņēma solījumu no ''Mercedes'' vadītāja Toto Volfa, ka viņam tiks dota iespēja noslēgt savu karjeru F1 Francijas GP pēc viņa paša vēlēšanās.

Solījums ticis pildīts. 29. jūnijā Grožāns sēdīsies 2019. gada Lūisa Hamiltona formulā un aizvadīs pilnu dienu testa braucienu. Divas dienas pirms Francijas GP viņš aizvadīs arī atsevišķus braucienus savā mājas trasē. ''Esmu ļoti priecīgs, ka varēšu atkal sēsties F1 formulā. Tā man būs īpaša iespēja sēsties formulā, kura uzvarēja čempionātā. Esmu ļoti pateicīgs ''Mercedes'' par doto iespēju. Vēl īpašāku šo padarīs fakts, ka varēšu testa braucienus veikt savā mājas trasē. Nevaru sagaidīt šo dienu,'' medijiem pauda Grožāns.

''Esam priecīgi dot Romēnam šo iespēju. Ideju radās, kad sapratām, ka ar negadījumu noslēgsies Grožāna karjera F1. Nevēlējāmies, lai tā notiktu. Viņš ir izbaudījis garu un veiksmīgu F1 karjeru, un mēs vēlējāmies dot viņam iespēju to noslēgt formulā, ar kuru tika izcīnīts čempiontituls. Romēna negadījums liek mums atcerēties, ar kādu risku pie formulas stūres sēžas braucēji, taču ļauj arī mums apzināties, ka esam spēruši pareizos soļus drošības virzienā,'' pauda ''Mercedes'' vadītājs Toto Volfs.

Savu karjeru Grožāns turpinājis ''Indycar'' čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.formula1.com/en/latest/...