Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Volkswagen" paziņo par gatavību startēt F1 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Volkswagen" paziņo par gatavību startēt F1 čempionātā
Foto: Motorsport.com

Kompānija "Volkswagen Group" paziņojusi par gatavību ienākt "Formula 1" pasaules čempionātā, kad 2025. gadā stāsies spēkā jaunie tehniskie noteikumi attiecībā uz dzinējiem. Pastāv iespēja, ka Vācijas automobiļu ražotājs pat startēs ar savu rūpnīcas komandu.

Šobrīd par "Volkswagen" ienākšanu čempionātā skaidrības nav, jo viss esot atkarīgs no tā, kādi būs jaunie noteikumi. Vācieši vēlas, lai uzsvars tiktu likts uz ilgtspējību, tostarp oglekļa neitrālas degvielas tehnoloģijām. Tādas ir dažādas biodegvielas, kas tiek ražotas no biomasas, un arī sintētiskās degvielas, ko ražo, savācot oglekli no atmosfēras. Tās iespējams izmantot iekšdedzes dzinēju darbināšanā, un F1 vadība jau apstiprinājusi, ka šādas dabai mazāk kaitīgas degvielas izmantošana ir čempionāta mērķis uz 2025. gadu.

"Tad mums būtu ļoti liela interese," apstiprina "Porsche Motorsport" viceprezidents Frics Encingers. "Ja šādi noteikumi tiks pieņemti, mēs šādu soli detalizēti izskatīsim "Volkswagen Group" iekšienē, un apspriedīsim turpmākās darbības."

Ja "Volkswagen Group" pieņems pozitīvu lēmumu, visticamāk F1 čempionātā tiks startēts ar "Porsche" vai "Audi" rūpnīcu zīmolu, kuras, kā zināms, ietilpst kompānijas paspārnē. Šobrīd gan vēl nav skaidrs, vai tas nozīmētu savas rūpnīcas komandas izveidi, vai arī kļūšanu par dzinēju piegādātāju jau esošajām vienībām.

Jau šobrīd "Volkswagen Group" neslēpj, ka ir veiktas pārrunas ar trim komandām, lai izpētītu situāciju čempionātā. Šīs trīs komandas ir "Red Bull", "McLaren" un "Williams". Neviena no tām gan šajā sakarā komentārus nesniedz.

"Red Bull" līdz 2024. gada beigām startēs ar "Honda" ražotajiem jaudas agregātiem, "McLaren" šogad atjaunojusi sadarbību ar "Mercedes", un tāpat "Mercedes" dzinējus turpinās lietot "Williams", kas nonākusi jaunu īpašnieku rokās un cer uz atdzimšanu. Interesanti, ka nesen apstiprinātais "Williams" izpilddirektors Josts Kapito ilgus gadus bija "Volkswagen Group" vadītājs.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2021-03-05 22:38, pirms 4 gadiem
Nav verts naudu mest tajā formulu caurumā!