Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Mercedes" vadība uzstāda Botasam smagu ultimātu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Mercedes" vadība uzstāda Botasam smagu ultimātu
Valteri Botass. Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

F1 čempionvienība "Mercedes" ir atklāti paziņojusi nosacījumus, kas Valteri Botasam jāizpilda, lai arī 2020. gadā viņš saglabātu vietu komandā. Tos īstenot somu autosportistam būs ļoti sarežģīti.

Botass komandai pievienojās 2017. gadā, aizvadot visai labu sezonu, kuras laikā tika gūtas trīs uzvaras un 13 pjedestāli, pilotam ierindojoties trešajā vietā kopvērtējumā. Tikmēr 2018. gads bija salīdzinoši neveiksmīgs - uzvaras izpalika, un arī astoņi pjedestāli bija salīdzinoši vājš rādītājs, ņemot vērā komandas biedra Lūisa Hamiltona izcilo sniegumu. Kopvērtējumā pērn Botass bija vairs tikai piektais, lai arī līdz trešajai vietai pietrūka nieka četru punktu.

"Mercedes" boss Toto Volfs atzinis, ka šogad Botasam ir jāuzrāda līdzvērtīgs sniegums kā Hamiltonam, kas ir vienīgais iespējamais ceļš, lai komanda ar viņu pagarinātu līgumu uz 2020. gadu.

"Valteri labi zina, kur viņam jābūt nākamajā sezonā," stāsta Volfs. "Viņam jāatbrīvojas no visām savām neveiksmēm un jāuzrāda tāds pats līmenis kā Lūisam. To viņam vajag, lai startētu arī 2020. gadā. Viņš to ļoti labi zina."

Ja Botass neattaisnos uz sevi liktās cerības, "Mercedes" sastāvā varētu pieņemt Estebanu Okonu, kurš šo gadu pavadīs vienības rezervista amatā. Volfs jau publiski apsolījis, ka francūzis, kurš gaidāmo F1 čempionāta sezonu būs spiests izlaist, 2020. gadā startēs spēcīgā F1 komandā, liekot noprast, ka tā varētu būt "Mercedes".

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

  +2 [+] [-]

, 2019-01-05 21:19, pirms 6 gadiem
..es ceru ka nākošreiz pienāks tāda reize kad vajadzēs Hamiltonu laist garām viņš uzliks mīksto un lai komnda iet bekot!

  +3 [+] [-]

, 2019-01-05 22:25, pirms 6 gadiem
Pēc tādām prasībām atliek vien cīnīties tikai un vienīgi par savām interesēm konkrētajā sezonā, katrā sacīkstē, un lai Volfs & Co iet uz poda! Jātic, ka arī veiksme atgriezīsies!

     [+] [-]

, 2019-01-06 21:01, pirms 6 gadiem
Tās ir nevis prasības, bet tas ir atklāts vēstījums - "Valteri, Tu vairs Mercedes neesi vajadzīgs pēc šīs sezonas!"

Nevar prasīt izteiktam 2. pilotam uzrādīt tos pašus rezultātus, ko sasniedz pirmais pilots...vēl jo vairāk tāpēc, ka reizēs, kad Botass ir priekšā Hamiltonam, viņam jāatbrīvo ceļš "zvaigznei"... kā tad lai viņš tos rezultātus sasniedz?