Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Noriss debijas sezonā F1 cīnījies ar mentālās veselības problēmām

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Noriss debijas sezonā F1 cīnījies ar mentālās veselības problēmām
Lendo Noriss. Foto: Motorsport.com

F1 komandas ''McLaren'' pilots Lendo Noriss medijiem atklājis, ka pirmajā sezonā F1 cīnījies ar psiholoģiskām problēmām, bieži esot depresīvs un domājot, vai vēl atradīsies prestižajā čempionātā arī pēc pirmās sezonas.

''McLaren'' pilots Lendo Noriss F1 debitēja 19 gadu vecumā 2019. gadā, bet šobrīd uzskatāms par vienu no F1 uzlecošajām zvaigznēm. Ar 138 punktiem šobrīd Noriss ieņem ceturto vietu braucēju kopvērtējumā.

Intervijā žurnālistiem Noriss atklāja skaudro F1 braucēja ikdienu, skaidrojot, ka pirmajā sezonā cīnījies ar psiholoģiskām problēmām: ''Domāju, ka cilvēki, kuri F1 skatās tikai TV, neapjauš, kādām lietām braucējiem jāiet cauri. Tas ir nedaudz apkaunojoši, taču šobrīd ir vairāki seriāli, kuros var redzēt aizkulises un lielo stresa līmeni, ar kuru mums jācīnās. Īpaši man 19 gadu vecumā bija grūti tikt ar visu galā, kad tik daudz cilvēki pievērsa man uzmanību.''

''Domāju, ja neiziešu un nākamajā sesijā vai braucienā sevi nepierādīšu, tad kāds būs šīs sadarbības rezultāts? Vai būšu F1 arī nākamajā gadā? Ja nē, ko darīšu, jo neesmu sevišķi labs citos dzīves aspektos. Kad neuzrādīju labu rezultātu, tad biju depresīvs un domāju, ka neesmu gana labs,'' savas pirmās sezonas pārdomas turpināja izklāstīt Noriss.

Noriss saņēmis atbalstu no ''McLaren'' komandas un sportists strādā ar mentālās veselības speciālistiem, ar kuru palīdzību sacīkšu braucējs uzlabojis savu garīgo veselību. ''Esmu krietni labākā stāvoklī. Esmu priecīgāks un izbaudu, ko daru,'' noslēgumā pauda Noriss.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/f1/news/1...