Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Krievu pilots Kvjats šogad paliks "Formulā 1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Krievu pilots Kvjats šogad paliks "Formulā 1"
Daņils Kvjats. Foto: Alpine F1 Team

Krievijas autosportists Daņils Kvjats, kurš pēc aizvadītās sezonas zaudēja vietu "AlphaTauri" komandā, šogad paliks "Formula 1" apritē, jo noslēdzis līgumu par testpilota pienākumu pildīšanu "Alpine" vienībā.

Kvjata F1 karjera aprāvās pēc tam, kad viņa vietā komanda izvēlējās uz gaidāmo sezonu nolīgt "Formula 2" braucēju Juki Cunodu, kurš ir viens no "Red Bull" junioru programmas braucējiem. Līdz ar to jau otro reizi Kvjata ceļi ar "Red Bull" ir šķīrušies - iepriekš tas notika 2017. gadā, bet pēc tam viņam tika dota vēl viena iespēja. Savukārt "AlphaTauri" komandā viņš braucis trīs atsevišķus periodus.

"Esam priecīgi, ka Daņils būs mūsu testpilots, jo šajā pandēmijas laikā ir īpaši svarīgi, lai mums būtu spēcīgs aizstājējs," saka "Alpine" izpilddirektors Lorēns Rosi. "Viņš ir pierādījis, ka ir ļoti ātrs un izturīgs braucējs īpaši sarežģītos apstākļos. Jau 26 gadu vecumā Daņils guvis trīs pjedestālus, tāpēc ļoti priecājamies, ka tāds, kā viņš varēs vajadzības gadījumā aizstāt kādu no mūsu pamatsastāva pilotiem un spēs ne vien nogādāt mašīnu finišā, bet arī izcīnīt punktus."

Kvjats līdz ar to pārņēmis cita krievu sportista Sergeja Sirotkina pienākumus, kurš pildīja "Renault" komandas testpilota lomu, pirms tā tika pārsaukta par "Alpine". Savukārt komandā turpinās startēt līdzšinējais pilots Estebans Okons, kamēr par viņa pārinieku šogad kļuvis ļoti pieredzējušais divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso.

Jau vēstīts, ka nesen Alonso ar velosipēdu iekļuva ceļu satiksmes negadījumā, kā rezultātā lauza augšžokli. Lai gan pēc pabūšanas slimnīcā un pārciestās operācijas kādu brīdi viņam bija jāatpūšas, tiek ziņots, ka spānis jau šobrīd ir pilnīgā gatavs sēsties F1 mašīnā.

"Tas bija pamatīgs negadījums," neslēpj Rosi. "Šādi negadījumi ar velosipēdu reti beidzas ar vieglām sekām, bet Fernando paveicās, un cieta tikai viņa žoklis. Ar pārējo viss ir pilnīgā kārtībā, un viņš ir absolūti labā formā, spējīgs veikt visu. Esam pat pārsteigti, ka viņš atlabis tik ātri. Jau uzreiz pēc avārijas viņš mums paziņoja, ka ieradīsies Bahreinā, ko apstiprināja arī ārsti."

Izmantotie resursi:
ESPN: Serving sports fans. Anytime. Anywhere.

     [+] [-]

, 2021-03-05 06:43, pirms 3 gadiem
Kaarteejais vatniks!