Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Kubica: "Atgriezties F1 esmu gatavs tikai par 20%"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kubica: "Atgriezties F1 esmu gatavs tikai par 20%"
Roberts Kubica. Foto: ROKiT Williams Racing

Autosportists Roberts Kubica, kurš pēc ilga pārtraukuma šogad atkal startēs "Formulā 1", atzīst, ka šim notikumam ir sagatavojies vien par 20 procentiem. Pie vainas - dažādi kavēkļi, kas neļāva kārtīgi pastrādās nesen notikušajos testos.

"Williams" komandai neizdevās laicīgi pabeigt darbu pie jaunā F1 modeļa izstrādes, līdz ar to tas Barselonas trasē tika nogādāts novēloti. Arī turpmākais darbs ritēja ar aizķeršanos un labus rezultātus sasniegt komanda nespēja.

"Es melotu, ja teiktu, ka šobrīd neesam lēnākā no komandām," atzina komandas jaunais pilots Džordžs Rasels, kurš vēl 2018. gadā kļuva par "Formula 2" čempionu.

Tikmēr otrs vienības pilots Kubica, kurš pēdējo reizi F1 sacīkstēs brauca 2010. gadā, lai gan fiziski ir gatavs slodzei, tomēr citādi jūtas sagatavojies vāji.

"Ja ir problēmas ar mašīnas laicīgu izgatavošanu, ir problēmas arī ar rezerves daļām," vienu no galvenajām testos piedzīvotajām nedienām apraksta Kubica. "Paveicām visu, ko varējām, ņemot vērā to, kas mums bija pieejams, bet ar šo visu nav pietiekoši. Es zinu varbūt kādus 20 procentus no tā, kas man šobrīd būtu jāzina. Viss pārējais ir neskaidrs."

Līdz ar to "Williams" vienībai 17. martā gaidāmais F1 čempionāta pirmais posms Austrālijā zināmā mērā būs testu turpinājums un uz labiem rezultātiem Kubica necer.

"Būs grūti aizvadīt pirmās sacīkstes pēc astoņu gadu pārtraukuma, jo neesmu veicis pietiekošus testus," saka 34 gadus vecais polis. "Uz Austrāliju dodamies, būdami akli, bet tāda ir realitāte. Es nevaru šo situāciju izmainīt."

Izmantotie resursi:
Latest Formula 1 Breaking News - Grandprix.com