Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Strols: "2021. gadā "Racing Point" būs viena no vadošajām F1 komandām"

Juris Grīns
Juris Grīns

Strols: "2021. gadā "Racing Point" būs viena no vadošajām F1 komandām"
Foto: Racing Point Force India F1

"Force India" komandas jaunais īpašnieks Lorenss Strols, kurš tās nosaukumu pirms gaidāmās sezonas nomainījis uz "Racing Point", apgalvo, ka viņa mērķis ir izmantot solītās grandiozās pārmaiņas tehniskajos noteikumos, lai jau pēc dažiem gadiem šī kļūtu par vienu no vadošajām F1 vienībām.

Strols komandā jau šobrīd investējis lielus līdzekļus un turpmāk to darīs vēl aktīvāk, turklāt šādas rocības viņam netrūkst. Starpsezonā kanādiešu miljardieris par saviem plāniem pastāstījis nedaudz vairāk.

"Īstermiņā mēs gribam palikt cīņā par līdzīgām pozīcijām kā līdz šim," viņš stāsta. "Nākamais solis būs iesaistīties cīņā jau par trešo, nevis ceturto vietu. Ilgtermiņā - kad visi noteikumi mainīsies un, cerams, ka tas notiks 2021. gadā, mēs būsim viena no labākajām komandām uz starta."

Komandā palicis meksikāņu pilots Serhio Peress, bet talantīgā Estebana Okona vietā šogad startēs komandas bosa dēls Lānss Strols, kurš iepriekš dažas sezonas smēlies F1 pieredzi "Williams" rindās.

Lorenss Strols norāda, ka sākotnēji viņš nemaz nav plānojis iegādāties F1 komandu, taču uzskatījis, ka tā būtu laba investīcija, ticot, ka noteikumu izmaiņu rezultātā tiks samazināti komandu milzīgie tēriņi.

"Es uz to raudzījos kā biznesa iespēju," skaidro uzņēmējs. "Daudz laika veltīgu runājot ar F1 vadību, mēģinot saskatīt viņu vīziju par 2021. gadu, kas varētu nest budžeta ierobežojumus un lielākas atlīdzības mazajām komandām. Tādai kompānijai kā mūsējā tā būtu laba biznesa iespēja."

Izmantotie resursi:
The official home of Formula 1® | F1.com