Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Red Bull" komandu neinteresē sadarbība ar Miku Šūmaheru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Red Bull" komandu neinteresē sadarbība ar Miku Šūmaheru
Miks Šūmahers. Foto: Prema Powerteam

"Red Bull" komanda nekad nav bijusi ieinteresēta uzsākt sadarbību ar septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēlu Miku, lai gan šādu vēlmi jau izteikušas abas šī brīža spēcīgākās F1 komandas "Mercedes" un "Ferrari".

Pateicoties lieliskam sniegumam, sevišķi sezonas otrajā daļā, Šūmaheram aizvadītajā Eiropas F3 čempionātā izdevās uzveikt "Red Bull" aizbildniecībā esošo britu pilotu Denu Tiktamu un iegūt titulu. Lai gan daudzi saskatījuši Mikā viņa tēva talantu, "Red Bull" neesot vēlmes iejaukties jaunā vācu sportista karjerā.

"Viņš nekad nav bijis mūsu uzmanības lokā," intervijā "Motorsport-Magazin" pavēstījis "Red Bull" konsultants Helmuts Marko. "Viņu labi pieskata viņa paša palīgi. Šī iemesla dēļ mēs nekad neesam iejaukušies vai izrādījuši interesi."

Šūmaheram savu meistarību pērn izdevās nodemonstrēt, izcīnot piecas uzvaras pēc kārtas.

"Tas bija apbrīnojami," neslēpj Marko. "Lai gan es tajās sacīkstēs neesmu bieži bijis klāt, tikai Makao "Grand Prix" izcīņai pasekoju līdzi vairāk."

Neoficiāli zināms, ka 19 gadus vecais Šūmahers jau vienojies ar "Ferrari" rūpnīcu, kuras sastāvā savulaik piecus F1 titulus ieguva viņa tēvs.

Bijušais F1 pilots Gerhards Bergers: "Miks divu gadu laikā būs "Ferrari" komandas sastāvā. Nezinu gan, vai tobrīd viņš brauks ar viņu treileri vai "Formulā 1". Ja nopietni, sezonas otrajā daļā viņš bija iespaidīgs. Daži teica, ka viņš uzvarēja, jo viņam bija labākā tehnika, bet es redzēju, kā viņš spēj uzvarēt arī slapjā trasē. Visiem ir sapnis, ka pēc dažiem gadiem Miks sēdēs F1 formulā, tāpat kā viņa tēvs."

2019. gada sezonu Šūmahers pavadīs "Formulā 2", kur būs debitanta statusā.

Izmantotie resursi:
F1 News, F1 Live, F1 Results | 2018 Formula 1...