Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens uzvar Moncā un labo F1 rekordu

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens uzvar Moncā un labo F1 rekordu
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Lai gan Karloss Sainss kādu laiku bija Itālijas GP izcīņas līderis, Makss Verstapens "Ferrari" komandai neļāva izcīnīt uzvaru savās mājās. "Red Bull" pilots finišu šķērsoja pirmajā vietā un sasniedza jaunu rekordu - šī viņam ir jau desmitā pēc kārtas gūtā uzvara. Pjedestālu iekaroja arī Serhio Peress un Karloss Sainss, kuri aizvadīja spraigu dueli savā starpā.

Sacensību starts tika pārcelts par 20 minūtēm, jo iesildīšanās aplī trases malā dzinēja problēmu dēļ apstājās Juki Cunoda. Bija nepieciešams laiks, kamēr "AlphaTauri" formula tika nogādāta drošā vietā.

No pirmās pozīcijas startēja Sainss, un "Ferrari" pārstāvim startā izdevās nosegt Verstapenu, saglabājot vadību. Šarls Leklērs noturēja trešo vietu un atvairīja Džordža Rasela sākotnējos uzbrukumus. Piektajā vietā tobrīd atradās Peress.

Tiklīdz bija ļauts izmantot DRS priekšrocības, Verstapens sāka meklēt iespējas, kā apdzīt līderi. 15. apļa pirmajā līkumā Saincs bremzējot nedaudz kļūdījās, kas Verstapenam deva ātruma priekšrocības pirms "Roggia" līkuma, kur čempionāta līderis nokļuva priekšā. "Red Bull" pilots uzreiz palielināja pārsvaru, vēlāk kļūstot nenotverams konkurentiem, un aizbrauca pretī drošai uzvarai.

Daudz spraigāki notikumi risinājās aiz viņa muguras. Sainsam bija acīm redzamas problēmas ar riepām, taču komandas biedrs Leklērs garām netika. Arī pēc vienīgā boksu apmeklējuma spānis ar minimālu pārsvaru noturējās priekšā. No aizmugures tikmēr cīņai par pjedestālu bija nobriedis Peress, kurš veiksmīgi bija ticis priekšā Raselam.

Pirmie Peresa mēģinājumi apdzīt Leklēru nesekmējās, bet 32. aplī garajā taisnē viņš pārliecinoši aizbrauca garām. Ar Sainsu tik viegli neklājās, vairākas reizes Peress bija spiests izbraukt ārpus trases, jo bremzēja par vēlu. 46. aplī "Red Bull" pilots beidzot pacēlās uz otru vietu, vēlāk nodrošinot savai komandai dubultuzvaru.

Neierasti spraiga izvērsās cīņa par trešo vietu starp abiem "Ferrari" pilotiem. Dažbrīd abi riskēja pat ar sadursmi, tomēr viss beidzās bez sekām. Leklērs centās, taču garām netika un Sainss varēja kāpt uz pjedestāla trešā pakāpiena.

Rasels finišu šķērsoja piektais, bet otrs "Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons aizcīnījās līdz sestajai vietai. Viņš vienīgais no vadošajiem "Top 10" braucējiem sacīksti sāka ar cietajām riepām, bija pat nonācis vadībā, bet pēc pitstopa atkrita uz desmito pozīciju. Septiņkārtējam F1 čempionam, kurš šonedēļ pagarināja līgumu ar komandu uz diviem gadiem, izdevās veikt vairākas apdzīšanas, bet cīņā ar Oskaru Piastri arī tika piedzīvota sadursme. Kamēr Piastri tādā veidā salauza antispārnu un bija spiests vēlreiz braukt boksos, atkrītot ārpus pirmā desmitnieka, Hamiltons saņēma piecu sekunžu sodu, kas viņa izcīnītu pozīciju neietekmēja.

Pēc divām nedēļām F1 sezona turpināsies ar 15. posmu Singapūras ielu trasē.

Itālijas GP rezultāti:

F1 kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2023-09-03 18:09, pirms 10 mēnešiem
ferāri braucēji ir bomži, abi divi

     [+] [-]

, 2023-09-03 18:11, pirms 10 mēnešiem
Pie komandām 3 un 4 vietas bultiņas nav pareizi,

  -4 [+] [-]

, 2023-09-03 18:12, pirms 10 mēnešiem
Gribas piecelties kājās un aplaudēt sarkanajiem - retā reize , kad malači - abiem braucējiem arī var likt 10.
Jā, jau pirms sacīkstes bija skaidrs, uzvara nespīd - taču prieks, ka sarkanie pa ilgiem laikiem gāja uz risku, atveda "uzskrūvēto" motoru, riskēja ar aero, palielam kopumā, tas atmaksājās - Sainzs malacis, jā diemžēl pieļāva mazu kļūdu dēļ uzkarsētām riepām, taču plsījās labi, ko vien bija dabūt no telēniem kārtējo čīkstēšanu par "netīro manevru"" lai nu, kurš būtu savu klabekli vēris vaļā.

Laba cīņa, arī Leklēru gribas uzteikt, komandas rīkojumu neklausīja un nodrošināja aizraujošu cīņu, vispār prieks, ka kopumā Sarkanie ļāva abiem pacīnīties! Bravo apsveicu sarkano fanus un Ferrari komandu! Un, liels bravo, par to, kā lika telēniem čīkstēt! SUPER!

Telēni, īzi pīzi uzvara. Būtu mazliet labāki braucēji, pat iespringt nenāktos.

Eh Astoni, trūka ātruma, taču vecā lapsa Aloso nobrauca labi, ko gan nevar teikt par Strolu, iespējams tiešām viņam jāiet tenisista ceļu .

Maklareni, laba cīņa savā starpā un kopumā, papriecēja, ļoti žēl Piastri, lidoja labi, žēl ka Hamis nokļūdījās un abi saķērās, bija pelnījis čalis pts.

Albons un Williams nu prieks par viņiem, pat sirds priecājās redzot Williams kkādā cīņa un Albons komandai dod stimulu, super Seržants arī neslikts, taču varēja, varēja labāk! Gribetos, lai arī turpmāk izdodas progress.

Merši, Rasells liels malacis, godam pretojās Perezam, te lomu spēlēja šajā posmā meršu labā bremzēšana, taču kopumā labs sniegums, Rasellam šis posms ar + zīmi. Hamis, sacīkste laba, finālā super labi lidoja, taču kļūda pret Piastri bišķīt sabiezina krāsas, taaaču, nebija nemazāko šaubu, ka Hamim sodu iedos, viņš un Alonso tos dabū par jebko, atšķirībā no princesītes, kas drīkst visu. Kopumā merši nobrauca salīdzinoši labi, taču mazliet lēnāk nekā to gaidīja paši merši.

Lawsons kopumā turpina labi, tiešām prieks par jauno braucēju. Vai zidotos apsteigt Tsunodu, grūti teikt, taču viennozīmīgi abi būtu tuvu. Rikjardo var turpināt nervozēt .

Var jau apsveikt arī Bottasu, taču tā tāda maza dāvana no Luisa un Piastri

  -1 [+] [-]

, 2023-09-03 19:01, pirms 10 mēnešiem
Cik ļoti Sainss iepriecināja ar savu sniegumu, tik ļoti Leklērs sarūgtināja ar solidaritātes trūkumu. Es nepavisam neiebilstu, ka komandas biedri cīnās līdz galam, taču tādā gadījumā lai katrā sacīkstē katrs domā par sevi.

Ceru, ka Lawsona sniegums mazliet atvēsina eiforiju par Rikjardo. Saprotams, ka vajag jebko, lai attaisnotu tikšanu vaļā no Čeko. It kā kādam būs līdzvērtīgāks liktenis blakus Maksim.

     [+] [-]

, 2023-09-05 21:29, pirms 10 mēnešiem
Cik interesantas sacīkstes pēdējā laikā palikušas, tik daudz komentāru...