Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 čempione ''Red Bull'' prezentē violeto ''RB9'' modeli

F1 čempione ''Red Bull'' prezentē violeto ''RB9'' modeli
''Red Bull'' 2013. gada F1 modelis
Foto: autosport.com

Šodien Miltonkeinā ''Red Bull'' F1 komanda prezentēja 2013. gada sezonas modeli ''RB9'', kas, pēc komandas tehniskā direktora Adriana Ņūvija domām, ir vienkārši uzlabota iepriekšējā gada formula.

Pēdējie trīs gadi ''Red Bull'' F1 komandai bijuši ļoti veiksmīgi - komanda trīsreiz pēc kārtas ir uzvarējusi konstruktoru ieskaitē, bet tās pilots Sebastians Fetels ir kļuvis par jaunāko trīskārtējo F1 čempionu vēsturē. Kopumā ''Red Bull'' vienībai šī būs tikai devītā sezona F1, kopš tā pārpirka ''Jaguar'' vienību 2005. gadā.

Atšķirībā no pārējām komandām, kas jau prezentējušas savu jauno modeli, ''Red Bull'' izvēlējas neizrādīt savu formulu tik atklātai apskatei. Sarkano buļļi tikai nopublicēja jau iepriekš sagatavo video un fotogrāfijas gan youtube.com vietnē, gan savā mājaslapā, bet neko vairāk saviem konkurentiem un Pirmās formulas līdzjutējiem neizrādija.

''RB9'' modeļa krāsojums tagad ir kļuvis violets, bet tā purngalam ir uzlikts mazāks kosmētiskais panelis nekā konkurentiem, kas, pēc Adriana Ņūvija domām, samazinās formulas smaguma centra pārnesi uz priekšgalu. Tāpāt jaunais ''Red Bull'' modelis ir aprīkots ar dubultā DRS sistēmu.

''Jaunais modelis ir tā priekšgājēja turpinājums,'' sacīja Ņūvijs. ''Formulas regulējumu uzlabošana šoreiz nebija primārais, galvenais bija atrast risinājumus, kā pielāgot formulu jaunajām ''Pirelli'' riepām. Pēdējā posmā Brazīlijā brīvajos treniņos centāmies tās notestēt, taču trase bija ļoti karsta, tāpēc neko daudz mums iegūt neizdevās. Domāju, ka arī 2013. gada sezonā riepas būs atslēga uz uzvaru čempionātā.''

Tikmēr pēdējo trīs sezonu uzvarētājs Sebastians Fetels atzinis, ka jaunajā sezonā viss sāksies no nulles, tomēr ir patīkami apzināties, ka pēdējās trīs sezonās par čempionu ir kļuvis tieši viņš. ''Jaunā sezona, manuprāt, būs jaunu izaicinājumu un sarežģījumu pilna. Centīšos nedomāt par to, ko izdevies sasniegt pēdējo sezonu laikā, bet gan koncentrēties uz gaidāmo sezonu. Cilvēki no mums gaida labus rezultātus, taču, ticiet man, mēs tos gaidām vēl vairāk par viņiem,'' pastāstīja talantīgais vācietis.

''RB9'' modelis būs redzams darbībā jau pavisam drīz, kad Spānijā, Heresas trasē, norisināsies pirmssezonas testi. Tajos piedalīsies gan Sebastians Fetels, gan Marks Vēbers.

F1 komandu jauno modeļu prezentācijas kalendārs

KomandaDatums
Lotus28. janvāris
McLaren31. janvāris
Ferrari1. februāris
Force India1. februāris
Sauber2. februāris
Red Bull3. februāris
Mercedes4. februāris
Toro Rosso4. februāris
Caterham5. februāris
Marussia5. februāris
Williams19. februāris

Testu kalendārs

TraseNorises laiks
Heresa (Spānija)5. - 8. februāris
Barselona (Spānija)19. - 22. februāris
Barselona (Spānija)28. februāris - 3. marts

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

Vai, Jūsuprāt, ''Red Bull'' izdosies gūt tikpat augstus rezultātus kā pēdējās trijās sezonās?

  • 93

  • 100


Slēpts komentārs: maigais_zefirinsh

     [+] [-]

, 2013-02-03 18:37, pirms 12 gadiem
Jā, tiešām violets!

  -1 [+] [-]

, 2013-02-03 18:47, pirms 12 gadiem
tad jau Torro Rosso arī būs violets

     [+] [-]

, 2013-02-03 19:37, pirms 12 gadiem
Pagaidām izskatīgākais 2013. gada modelis.
Launch - F1technical.net

  +1 [+] [-]

, 2013-02-03 19:39, pirms 12 gadiem
Vēlos tik informēt, ka Adrians ir tehniskais direktors nevis RedBull Racing vadītājs unir tas cilvēks, kura dizaina formulas ir dominējušas F-1 pēdējos 20 gadus.

Team Principal: Christian Horner
Technical Chief: Adrian Newey
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-04 00:25, pirms 12 gadiem
Cerams Feri ar Alo bus superatri ub Maki bus uztaisijusi formulu kas nejuk pie 150 un maces pieskruvet riepas
Kgan nezinam ar ko parsteigs Raiko un ar ko parsteigs Mersedess!
Isak sakot forza itallia forza ferarri+ go kimi