Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 vadība varētu būt atradusi veidu, kā padarīt sacīkstes aizraujošākas

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 vadība varētu būt atradusi veidu, kā padarīt sacīkstes aizraujošākas
Foto: Scuderia Ferrari

Jau vairākus gadus aizkulisēs tiek aktīvi spriests par to, kas būtu jādara, lai "Formula 1" sacīkstes būtu neprognozējamākas, līdz ar to interesantākas un, iespējams, tagad atrasts veids, kā to īstenot pavisam vienkārši, turklāt bez lielām izmaksām.

"Williams" komandas tehniskais direktors Pedijs Lavs žurnālistiem pavēstījis, ka pašlaik tiek apspriesta iespēja saīsināt "Grand Prix" nedēļas nogalēs notiekošo treniņbraucienu laiku, kas arī varētu padarīt sacīkstes aizraujošākas.

Šogad ASV posmā piektdienas treniņos sportistiem nebija daudz iespēju izbraukt trasē, jo pamatīgi lija. Komandas līdz ar to nebija ieguvušas tik daudz datus kā parasti un nepaspēja optimāli noregulēt mašīnas, kā rezultātā izvērtās aizraujoša cīņa par uzvaru, pirmajā vietā esošajam Kimi Raikonenam līdz finišam saspringtā gaisotnē noturot aiz muguras Maksu Verstapenu un Lūisu Hamiltonu.

Jau uzreiz pēc šīm sacīkstēm F1 sporta direktors Ross Brauns atzina, ka ir tieša saistība starp ierobežoto datu apjomu, ko piektdien ieguva komandas un interesantajām sacīkstēm svētdien.

"Mašīnas ir pilnībā izturīgas un tās tiek optimizētas gan no regulējumu viedokļa, gan tā, kā tās taupa riepas un visādi citādi," saka Pedijs Lavs. "Tas nozīmē, ka rezultāti kļūst ievērojami prognozējamāki. Vienīgais jautājums ir par pilotiem un to, vai tie pieļaus kļūdas. Un arī šajā ziņā mūsdienās sportisti ir pilnībā sagatavojušies un pat nenogurst, kā tam vajadzētu būt, viņi ir labi trenēti un apmācīti. Viņi nekļūdās. Mums ir jāizdara kaut kas, kas apturētu šo optimizēšanu."

Lavs stāsta, ka Brauna ideja ir neļaut komandām treniņos testēt visas pieejamās riepas, vien dot iespēju ar konkrētu riepu komplektu pastrādāt ar mašīnu un iemācīties trasi. Līdz ar to arī treniņi varētu kļūt īsāki, taču nav zināms, kad šī ideja tiks ieviesta dzīvē, ja tas vispār notiks.

"Pirms 30 gadiem mēs uz sacīkstēm ieradāmies ar diviem inženieriem, tagad mums līdzi brauc 30, bet vēl 30 strādā rūpnīcā," atceras Lavs, kurš savā karjerā darbojies arī "McLaren" un "Mercedes" vienībās.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

Vai ierobežojumi treniņos palīdzētu padarīt F1 sacīkstes interesantākas?

  • 190

  • 22


     [+] [-]

, 2019-01-03 21:09, pirms 6 gadiem
treniņu samazināšanai saskatu plusus ,jo tā pat pusi no laika formulas pavada boksos

     [+] [-]

, 2019-01-03 21:28, pirms 6 gadiem
Vienu treniņu kuras laikā veic arī kvalifikāciju un viss. Pietiek.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-03 21:56, pirms 6 gadiem
Jau šosezon var visu padarīt aizraujošu - vajag atļaut degvielas uzpildi un gonka kļūs neprognozējama.

     [+] [-]

, 2019-01-03 22:54, pirms 6 gadiem
Ja komandām ir tik daudz to datu, ka viņas var uztaisīt vairākas sacīkstes simulācijas pirms reālās gonkas un jau droši prognozēt kā viss notiks, tad atliek nogriezt nost tos datus. Lai brauc uz "čuju", tad arī būs skills pilota.

     [+] [-]

, 2019-01-04 12:22, pirms 6 gadiem
Atļaut citiem konkurentiem pārdurt riepas, šaut ar peintbola pistolēm un braukt pa grants ceļiem